banner913
banner932
banner1012

Erhürman: “Devletlerarası ilişkiler böyle mi yürür?”

banner1020

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TC’nin kendi kararlarını verme hakkının tartışılmadığını ancak KKTC’nin vatandaşlarının Türkiye’ye girememesinin gerekçesini talep etmesi gerektiğini vurguladı.

banner974
Erhürman:  “Devletlerarası ilişkiler böyle mi yürür?”

banner971
Peş peşe olarak KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye alınmadığını hatırlatan Erhürman, vatandaşların seyahat özgürlüğü açısından sıkıntı yaşadığını ve  yetkililerin bunun sebebini öğrenmesi gerektiğini ifade etti.
Arıklı’nın yerinden “Sormamıza gerek yok ki, biliyoruz” demesi üzerine ise Erhürman, “Böyle bir bakan ifadesi olamaz” diyerek, TC’ye gerekçelerinin sorulmasının ve yurttaşlara bu gerekçeleri bildirilmesinin hükümetin görevi olduğunu vurguladı.
Hükümete yönelik “Kendi yurttaşlarınıza sahip çıkmamak için neden bin bir dereden su getiriyorsunuz?” sorusunu soran Erhürman, “Yurttaşlarınızın, yurttaşlarınız olduğu bilinciyle hareket edin” dedi. Bunun ciddiyet meselesi olduğunu dile getiren Erhürman, “Devletlerarası ilişkiler böyle mi yürür?” sorusunu sordu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.