banner913
banner932
banner1012

“Elektrik bizi her gün çarpıyor”

banner1020

Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz: “Bir zaman bize, ‘her şeye karışabilirsiniz ama elektriğe karışamazsınız; elektrik çarpar’ denilmişti. Doğrudur; elektrik bizi her gün çarpıyor. Karışsak da çarpıyor, karışmasak da çarpıyor. Bu nedenle karışmaya kararlıyız”

banner974
“Elektrik bizi her gün çarpıyor”

banner971

 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Meclisi, geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurulun ardından önceki gün enerji sorunu gündemi ile özel bir toplantı yaptı.
Odadan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda üst düzey görevlerde bulunan elektrik mühendisleri Kamil Direl ve Ahmet Dargın’ın sunumları ile başlayan toplantı, diğer konuk ve katılımcıların görüşlerini açıklamaları ile devam etti.
Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan KTTO Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz, bu toplantıların devam edeceğini, daha özel başlıklar halinde komite çalışmalarında da değerlendirileceğini açıkladı.
Deniz, “Bir zaman bize, ‘her şeye karışabilirsiniz ama elektriğe karışamazsınız; elektrik çarpar’ denilmişti. Doğrudur; elektrik bizi her gün çarpıyor. Karışsak da çarpıyor, karışmasak da çarpıyor. Bu nedenle karışmaya kararlıyız. Bu sorunu çözmek zorundayız ve çözeceğiz” dedi.
KTTO Meclis toplantısında, konuşmacıların, mevcut sistemin yetersizliğini vurgularken üretim sisteminden dağıtım ağına kadar pek çok konuda görüşlerini dile getirdiği bildirildi.
Konuşmacıların, “mevcut sistemin sürdürülemez olduğu ve daha büyük şebekeler ile enterkonnekte olmanın teknik bir zorunluluk haline geldiği ayrıca siyasilerin ellerinin Kıb-Tek’in üzerinden çekilmesi gerektiği konularında” değerlendirmeler yaptığı belirtildi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.