banner913
banner932
banner1012

Dr. Sibel Siber’den vatandaşlara uyarı:

banner1020

Dr. Sibel Siber sosyal medyadan yaptığı bir açıklamada uyarılarda bulundu ve “Acil bir sağlık sorununuz yoksa hastanelere gitmeyiniz” dedi.

banner974
Dr. Sibel Siber’den vatandaşlara uyarı:

banner971

“Acil sağlık sorununuz yoksa hastanelere gitmeyin”

Siber'in açıklaması şöyle:

“Acil bir sağlık sorununuz yoksa normal kontrolleriniz için bugünlerde hastanelere veya özel kliniklere gitmeyiniz. Eğer ateş, öksürük, soğuk algınlığına benzer şikayetleriniz varsa, önce telefonda doktorunuza ulaşınız, doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda hareket ediniz. Virüsü taşıdığını bilmeden gripal enfeksiyon şikayeti ile sağlık kuruluşlarına gidenler, oradakilere virüsü kolayca bulaştırabilirler. Unutmayınız, hastalığın en fazla yayılabileceği yerler polikliniklerdir.

Sağlık Bakanlığı'nın acil tedbir alarak enfeksiyon şikayeti olanların başvuracağı ve yönlendirileceği telefon ağını artırması gerekmektedir. Gribal enfeksiyon, ateş, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonu olanların (diğer hastalarla teması önleyecek) diğer polikliniklerden ayrı olan bir enfeksiyon polikliniğine müracaatları sağlanmalıdır. Gerek özelde gerekse kamuda çalışan hekim ve hemşireler, bilgilendirme yapılarak telefon ağına dahil edilmelidir.

Not:Bilim Kurulu'nun kurulmuş olması halkımıza güven vermesi açısından çok önemli bir adım olmuştur. Hep birlikte hareket etmeli, "sen" "ben" değil "biz" olmalıyız ki bu mücadeleyi kazanalım.”
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.