banner913
banner932
banner1012

Dışişleri Bakanı Çolak, Mersin'de

banner1020

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Emine Çolak, yıllarca birçok sıkıntı ve ambargo olmasına rağmen KKTC'denMersin'e seyahat etmenin her zaman mümkün olduğunu belirterek, "Mersin bizim...

banner974
Dışişleri Bakanı Çolak, Mersin'de

banner971

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Emine Çolak, yıllarca birçok sıkıntı ve ambargo olmasına rağmen KKTC'denMersin'e seyahat etmenin her zaman mümkün olduğunu belirterek, "Mersin bizim için bir nefes borusu olmuştur ve her zaman önemli bir noktadır" dedi.

Çolak, Mersin Barosunun "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programına katılmak için geldiğiMersin'de Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Çolak, yaptığı konuşmada, konsolosluklarının da olduğu Mersin'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.



Kentte karşılaştığı misafirperverlik ve sıcak ilgiden dolayı teşekkür eden Çolak, "KKTC ileTürkiye arasında önemli ilişkiler var. Mersin'in de önemli bir bağı var. En yakın noktalardan birisi. Yıllarca birçok sıkıntımız, ambargomuz olmasına rağmen KKTC'denMersin'e seyahat etmek her zaman mümkün olmuştur. Mersin bizim için bir nefes borusu olmuştur ve her zaman önemli bir noktadır" ifadesini kullandı.

Vali Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyete işaret ederek, Türkiye ile KKTCarasında çok köklü ilişkilerin olduğunu vurguladı.



Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğuna dikkati çeken Çakacak, şunları kaydetti: 

"Türkiye ada da daima kalıcı, sürdürülebilir siyasi çözümden yana olmuştur. Kıbrıs'ta Türk halkının mutluluğu bizim mutluluğumuz diye düşünüyoruz çünkü gerçekten çok derin bağları olan, kültürel, tarihi, dil, din ve ırk bağları olan iki devletiz. Bununla birlikte ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler var. En son Anamur'dan KKTC'ye su temin projesinin de hayata geçmesiyle 2 ülke arasında adeta gönülden gönüle bir yol oldu."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.