banner913
banner932
banner1012

Dijital dönüşüm çalışmaları hızla ilerliyor

banner1020

Dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Nüfus Kayıt Dairesi Müdürlüğü’nün e-Nüfus ve e-Kimlik Sistemlerinin yeniden yapılandırıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Öztürkler, 2023 yılında doğum ve ölüm belgeleri için devlet dairesine gelme dönemine son verileceğini kaydetti

banner974
Dijital dönüşüm çalışmaları hızla ilerliyor

banner971
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Nüfus Kayıt Dairesi Müdürlüğü’nün e-Nüfus ve e-Kimlik Sistemlerinin yeniden yapılandırıldığını açıkladı. Öztürkler, bu sistemle vatandaşın doğum ve ölüm belgeleri için devlet dairesine gelme döneminin son bulacağını belirtti.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  2023 yılında doğum ve ölüm belgeleri için devlet dairesine gelme dönemine son verileceğini kaydeden Öztürkler, “Göreve gelir gelmez koyduğumuz hedefler doğrultusunda, Nüfus Kayıt Dairemizin e-kimlik sistemi içerisinde yer alan doğum ve ölüm belgelerinin vatandaşlarımıza e-Devlet kapısı üzerinden dijital ortamda verilmesi adına çok önemli bir süreci tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni yıl ile birlikte, vatandaşlarımız ilk kez uygulamaya koyacağımız online hizmetler sayesinde doğum ve ölüm belgelerine dijital ortamda ulaşma imkânına sahip olacaklardır”dedi. 
-“Yeni nesil çipli Beyaz ve Mavi kimlikler uluslararası standartlarda güvenlik kodlarına sahip”
Bakan Öztürkler, yine dijital dönüşüm kapsamında yeniden yapılandırılan e-Kimlik sistemi ile uluslararası standartlarda güvenlik kodlarına sahip, yeni nesil çipli kimlik uygulamasına Beyaz ve Mavi kimliklerde geçileceğini belirtti.
Öztürkler, bir diğer çağdaş kazanımın da, halk arasında daimi ikamet izni olarak da bilinen “Beyaz Kimlik” ve ülkede yaşayan yerleşik Rumlar ile Maronitlere verilen “Mavi Kimlik” için yeni nesil çipli, uluslararası standartlarda güvenlik kodlarına sahip kimlik kartlarına geçilmesi olacağını, e-Kimlik Sistemindeki yeni yapılandırma çalışmaları sayesinde ise kısa sürede önemli bir adım daha atılmış olacağını kaydetti.
Öztürkler, İçişleri Bakanlığının geniş sorumluluk ve hizmet ağı içerisinde yer alan tüm alanlarda çağdaş bir dönüşüm yapmak için çalışmaya devam edeceklerini de belirtti.
e-Nüfus ve e-Kimlik Sistemlerinin yapılandırılmasında büyük emek ortaya koyan başta Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü Sayın Faika Tanoğlu’na, Bakanlık Bilgi işlem sorumlusu Cem Beyaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür eden Öztürkler, “Yeni çağdaş hizmetlerin ülkemize, daha iyisini hak eden insanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.