banner913
banner932
banner1012

Devletin Tepesinde Atama Krizi

banner1020

Hükümetin, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ı görevden almasına onay vermeyen Cumhurbaşkanı Akıncı, bu kez benzer tavrı üçlü kararnameyle atamada gösterdi. Akıncı, Sayıştay Başkanı Osman Korahan’ın, Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü kız kardeşi yerine eşinin atanmasıyla ilgili kararnameyi imzalamadı. Akıncı’nın bu kararı devletin zirvesinde krize yol açtı. Söz konusu üçlü atama kararnamesini etik ve saygınlık açısından uygun bulmayan Akıncı, denetim makamlarının, denetlemekle yükümlü oldukları makamlarla bağımsızlık ve güvenilirliklerini sorgulatacak derecede iç içe geçmesinin büyük zafiyet yaratacağını vurguladı.

banner974
Devletin Tepesinde Atama Krizi

banner971

Akıncı’dan bir veto daha

Cumhurbaşkanı Akıncı, Sayıştay Başkanı Korahan’ın Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü kız kardeşi yerine eşinin atanmasıyla ilgili kararnameyi imzalamadı


Sayıştay Başkanı Osman Korahan’ın kız kardeşinden boşalan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevine, Korahan’ın eşinin atanması için başlatılan girişim, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya takıldı.

“Sayıştay Başkanı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü kız kardeşi yerine Sayıştay Başkanı’nın eşi Ayşen Korahan’ın atanmasıyla” ilgili kararname Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından imzalanmadı.

Akıncı, tartışmalara neden olan üçlü atama kararnamesini, uygun görmeyerek imzalamayacağını açıkladı ve “Atamalar, denetime gölge düşürmemeli” dedi.
Söz konusu üçlü atama kararnamesini siyasal etik ve devlet kurumlarıyla makamların saygınlığı açısından uygun bulmayan Cumhurbaşkanı Akıncı, denetim makamlarının, denetlemekle yükümlü oldukları siyasi makamlarla bağımsızlık ve güvenilirliklerini sorgulatacak derecede iç içe geçmesinin, denetim fonksiyonunu büyük zafiyete düşüreceğine dikkat çekti.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.