banner913
banner932
banner1012

Devlet hastaneleri, güvenliksiz kaldı

banner1020

Artan asgari ücretin devlet tarafından kendilerine ödenmemesine tepki gösteren Çelebioğlu Güvenlik Şirketi, devlet hastanelerinin güvenliğini sağlamaktan vazgeçti

banner974
Devlet hastaneleri, güvenliksiz kaldı

banner971

En son Mayıs sonu Maliye Bakanlığından ödeme alan Çelebioğlu Özel Güvenlik Şirketi, Acil Servislerden ve diğer tüm hastane ve sağlık birimlerinden güvenlik ve sivil personelini geri çekme kararı aldı.
Şirketin gerekçesi ise, artan asgari ücretin, hastanedeki koruma şirketlerine devlet tarafından ödenmemesi.
İhale Sözleşmesine rağmen “kaynak olmadığını” gerekçe gösteren Maliye Bakanlığı, temizlik ve güvenlik şirketlerine asgari ücret artışından kaynaklanan meblağı aktarmadı ve eski asgari ücrete göre ödeme yaptı. Bunun üzerine personelini ödeme şansı ortadan kalkan Çelebioğlu Güvenlik Şirketi yetkilileri hastane güvenliğini sağlamaktan dünden itibaren vazgeçti.
Çelebioğlu Güvenlik Şirketi, Sağlık Bakanlığı’na verdiği ihbarnamede Bakanlığın Temmuz ayı ödemesini çalışanlarına doğrudan ödemesi için çağrı yaparak bundan sonrası için görevden affını talep etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.