banner913
banner932
banner1012

Denya’da mayın endişesi

banner1020

Denya Köyü muhtarı, ara bölgede mayın tarlası bulunduğunu ve köy sakinlerinin bu durumdan endişeli olduğunu kaydetti

banner974
Denya’da mayın endişesi

banner971
 
Denya Köyü muhtarı Hristakis Panayotu, ara bölge içerisinde mayın tarlası bulunduğunu öne sürerek köy sakinlerinin bu durumdan endişeli olduğunu açıkladı.
Haravgi’nin haberine göre RİK’e konuşan Panayotu mayın tarlası bulunduğunu söylediği ara bölgeye köy sakinlerinin tarımsal amaçlarla, düzensiz mültecilerin de Güney Kıbrıs’a ulaşmak için aynı yerden geçtiğini belirterek BM Barış Gücü’nün derhal konuyla ilgili harekete geçmesi talebinde bulundu.
Panayotu şu ana kadar bölgenin izole edilmesi amacıyla BM nezdinde bazı girişimlerde bulunduklarını, Barış Gücü’nün de eski ve kötü durumdaki bariyeri değiştirme yoluna gideceğini belirterek “konuyu aydınlatana ve mayın olup olmadığını, varsa ne tür mayın olduğunu görene kadar bölgeye bir bariyer koyacaklar” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.