banner913
banner932
banner1012

Dedesinin evinin devrini isteyen Kıbrıslı Türk’e ret

banner1020

KKTC’de ikamet eden bir Kıbrıslı Türk'ün, Güney Lefkoşa’da yer alan ve dedesine ait olduğu halde vakıf malı statüsünde bulunan taşınmazların kendisine devredilmesi için Rum temyiz mahkemesine yaptığı başvuru reddedildi

banner974
Dedesinin evinin devrini isteyen Kıbrıslı Türk’e ret

banner971

Kıbrıslı bir Türk’ün, Güney Lefkoşa’da yer alan ve Vakıf statüsünde bulunan iki taşınmazın kendisine devri için Rum mahkemesinin verdiği karar için yaptığı temyiz başvurusunun reddedildi bildirildi.

Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi: “Kıbrıslı Türk Kadının Vakıftaki Taşınmazı Kaydedilmedi” başlığı altında verdiği haberinde, KKTC’de ikamet eden Kıbrıslı Türk bir kadının, Güney Lefkoşa’nın “Ayios Andras” semtinde yer alan ve dedesine ait olduğu halde vakıf malı statüsünde bulunan taşınmazların kendisine devredilmesi için temyiz mahkemesine yaptığı başvurunun reddedildiğini yazdı.

Gazete, Kıbrıslı Türk kadının, söz konusu taşınmazların kendisine devredilmesi talebinin Rum Tapu Dairesi Müdürlüğü tarafından reddedilmesi sebebiyle Rum Yüksek Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğunu ancak mahkemenin, Rum Tapu Dairesi’nin “işgal sebebiyle düzensiz durum mevcut olması sebebiyle devrin gerçekleşemeyeceği” argümanını benimsediğini aktardı.

Haberde, Kıbrıslı Türk kadının KKTC’de ikamet ettiği, dedesine ait olan söz konusu taşınmazların 1918’den beridir Vakıf malı statüsünde bulunduğu ve 18 Mart 2010 tarihli bir belge sunarak taşınmaların Vakıflar tarafından kendisine devredildiğini kanıtladığı vurgulandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.