banner913
banner932
banner1012

Cinematheque ten Nefes’e anlamlı destek

banner1020

2014 yılından bu yana Nöroblastom Tümörü (Böbrek Üstü Bezi Kanseri) ile savaşan Nefes Demirpençe’nin tedavisine bir katkı da Cinemateque ve sanatseverlerden geldi.

banner974
Cinematheque ten Nefes’e anlamlı destek

banner971

Cinematheque nedir?

Cinematheque iki arkadaş Işın Ramadan Cemil ve Fatma Özok tarafından kurulan, sinema severleri biraraya toplamayı hedeflerken elde edilen gelirle de ihtiyaçlı insanların hayatlarına dokunmayı amaçlayan bir sinema kulübüdür.

İlk film gösterimi 17 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşti.

Açılış konuşması yapan Işın Ramadan Cemil, sinemanın tarihinden bahsederek film hakkında bilgi verirken ‘’bizler Cinemateque’mizi hayata geçirirken, sinema tarihinde önemli yeri olan sanatsal filmlerin izlenmesi, dolayısiyle sinema kültürünün gelişimine katkı sağlamasının yanında, sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirmeyi ve toplumsal yardımlaşmaya hizmet etmeyi amaçlamıştık. Nitekim bu geceye katılmakla hem sanatsal hem de sosyal amacımıza hizmet etmiş ve gecenin ilk gelirini de sevgili Nefes’e bağışlamış bulunuyorsunuz’’ diye sözlerine ekledi.

Gecede toplam 5280 TL gelir elde edilip uzun süredir Nöroblastom Tümörü (Böbrek Üstü Bezi Kanseri) ile savaşan  Nefes Demirpençe’nin tedavisi için bağışlandı.

İlk gösterimden 15 gün sonra yeni gösterimi olacak olan Cinemateque bu tarz sanatsal ve sosyal amaçlarla insanları buluşturmaya devam edeceğini duyurdu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.