banner913
banner932
banner1012

"Bulabildiğiniz aşıyı olun"

banner1020

banner974
"Bulabildiğiniz aşıyı olun"

banner971
Lefkoşa D. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, az önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla neden aşı olmak gerektiği konusundaki sorulara cevap vermeye çalıştı.
Dizdarlı, şu an dünyada yapılan birçok aşı gibi ülkemize gelen Sinovac ve Pfizzer aşılarının herhangi bir yan etkisi olduğunun açıklanmadığına dikkat çekerek "Bulabildiğiniz aşıyı olun" çağrısı yaptı.
Dr. Bülent Dizdarlı'nın paylaşımı şöyle:
NEDEN AŞI OLMALIYIZ?
Türkiye’de ve bizde, özellikle benim de kendime ve 88 yaşındaki babama yaptırdığım Sinovac aşısının üçüncü faz çalışması yapılmadan acil durum nedeniyle uygulamaya konulduğu doğrudur.
Söz konusu aşı ikinci faz çalışmaları sonrası etkinliği tartışılırken, minimum yan etkisi nedeniyle tercih edilen bir aşıdır. Direk faz 4 e geçilip yaygın aşılama bir çok ülkede yapılmaktadır. Edinilen ilk tecrübeler olumludur ve edinilen ilk bilgileri teyit etmektedir.
Çin’de uygulanmadığı ve başka ülkelerde denendiği kuyruklu bir yalandır.
Etkinliğinin başka aşılarla kıyaslanması da aslında çok doğru değildir. Çünkü çalışma guruplarının yaş, risk durumları oldukça farklıdır.
Pfizzer aşıları için de sosyal medyadaki iddialar yanlıştır. Norveç bilim adamları aşı sonrası ölümleri aşıya bağlamadıklarını açıklamışlardır.
Bizde taşınma şekline yönelik eleştirilerin, haklı olmadığını belirteyim. Bu aşıların -75 derecenin dışında kendi kaplarında beş gün , normal buzdolabında 10 gün kalabileceğini daha önce de yazmıştım.
Ülkemizde Sputnik ve Oxford aşıları yok. Keşke olsa .
Bulabildiğiniz aşıyı olunuz.
Bana en çok gelen soru “Kimler aşı yaptırmamalı ?”. Yazımı uzun tutmamak adına, Sibel Siber 'i referans veriyorum. Bu sorunun cevabı bu gün Dr. Sibel Siber tarafından sayfasında çok net olarak yayımlandı. Oradan okumanızı tavsiye ederim
Maske, Mesafe, Temizlik + Aşı… Bu kavgayı kazanacağız."
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.