banner913
banner932
banner1012

“Bu paket ekonomiye rahat nefes aldırmayacak”

banner1020

HP Başkanı Özersay: "Hayat pahalılığı bu şekilde devam ettiği sürece insanlar hızla fakirleşecektir, alım gücünü artıracak bir ekonomik paket düşünülmeliydi”

banner974
“Bu paket ekonomiye rahat nefes aldırmayacak”

banner971
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Gündem Kıbrıs Web TV'de konuk oldu.
Özersay, programda ilk olarak dün açıklanan ekonomik paketi değerlendirdi. Paketi yeterli bulmadığını dile getiren Özersay, "hayat pahalılığı bu şekilde devam ettiği sürece insanlar hızla fakirleşecektir, alım gücünü artıracak bir ekonomik paket düşünülmeliydi" diye konuştu.
"İthal ürünlerde fonların sıfırlanması, vergi hesap sisteminin değiştirilmesi gerekiyor" diyen Özersay, şunları kaydetti:
"İki temel ayak var bir borç vermek. Borç vermek pandemi döneminde yapıldı zaten. Paketlerle hayata geçirdik bunları, insanları borçlandırdık. Şimdi kimsenin borçlanma gücü yok ama siz kredi imkânı yaratıyorsunuz. Bu piyasanın içinde bulunduğu duruma çok da uygun değil. Aynı zamanda krediler için telaffuz edilen rakamlar da yeterli değil. Sosyal yardım alanlara ve engellilere bayramlık verileceğini açıkladınız. O rakamlarla bu insanlar ne yapabilir? Hayatlarını nasıl iyileştirebilir. Bana yeterli gelmiyor. Esas amaçları pahalılığı önlemek olmalıydı. Bu paket ekonomiye nefes aldırmayacak"
Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına yapılan indirimi de değerlendiren Özersay, brent petrolün günlük fiyatının düşüşe geçtiğini, bu kapsamda Türkiye'de fiyatlarda indirim yapıldığını ancak ülkemizde henüz bir indirimin gündemde olmadığını kaydetti. Özersay, 'konu zam olunca hemen yapılıyor ama indirim bir türlü gelmiyor' diye konuştu. Marketlerdeki fiyat farklarını da değerlendiren Özersay, hükümetin önce bazı noktalardan fedakârlık yapması gerektiğini kaydetti. Özersay, sivil toplum örgütlerinin market fiyatlarını aşağıya düşürmek için istişarelere hazır olduklarını defalarca hükümete bildirdiklerini belirterek, 'Önce devlet adım atmalı, fonlar sıfırlanmalı, vergiler düşürülmeli, marketlere indirim yapabilecekleri bir ortam yaratılmalı. Sonra denetime çıkılmalı" diye konuştu. Özersay, bu görüşmeler yapılmadan çıkılacak olan denetimlerin sonuç vermeyeceğini dile getirdi.
Sine-i millet kararıyla siyaseti bırakmadığını vurgulayan Özersay, 'bu siyaseti halkın içerisinde yapmak demektir. Evet, halktan da güzel tepkiler alıyorum. Çünkü anlatıyorum. Mecliste siyaset yapmak daha kolaydır. Ben daha zoru halkın arasına inmeyi ve tek tek anlatmayı tercih ettim" dedi.
Meclis'te muhalefetin kaile alınmadığını dile getiren Özersay, şunları kaydetti:
"Belediyeler Reformu Yasası'nın henüz geçmemiş olması, muhalefetin zaferi değil. Belediye çalışanlarının eylemleridir. İfade özgürlüğüyle ilgili yasaların geçmemesi gene muhalefetin başarısı değildir, siz gazetecilerin yaptığı direniştir. Bunun yanında Anayasa ihlal edildi, yerel seçimlerin 27 Kasım'da yapılmasına karar verildi, E-Devlet'le ilgili yasa geçti. Bunlar geçerken muhalefet meclisteydi. O zaman etkinlik nerede? Yasalar geçiyor. Muhalefet iktidarsızlaştırılıyor."


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.