banner913
banner932
banner1012

“Böyle giderse Mayıs’ta bazı iş yerleri açılabilir”

banner1020

Başbakan Tatar, sıkı tedbirlere uyulması, bugünkü seyrin devam etmesi halinde Mayıs ayından itibaren bazı yerlerin açılması yoluna gidilebileceğini ifade etti

banner974
“Böyle giderse Mayıs’ta bazı iş yerleri açılabilir”

banner971

Başbakan Ersin Tatar, “ Covid-19’la mücadelede başarılı bir gidişat olduğunu, kötüleşme olduğu için değil süreci mümkün olan en iyi şekilde tamamlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Covid-19’la mücadele konseyinin de görüşleri ışığında Bakanlar Kurulu kararı ile bazı ek önlemleri gündeme getirdiklerini” söyledi.

Başbakan Tatar, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine uzmanların kendisine Covid-19’la mücadelede ortaya çıkan vakaların stabil bir gidişi olduğunu söylemekte olduğunu” anlatan Başbakan Tatar şunları kaydetti:

“İyileşenler hastaneden çıkıyor, evde gözetim altında olmaya devam ediyor. Halkımızın desteği, duyarlılığı, sağlık çalışanları başta olmak üzere ilgili herkesin gayreti ile bu işi başaracak, güzel günlere kavuşacağız” 

Başbakan Tatar, “Sıkı tedbirlere uyulması, bugünkü seyrin devam etmesi halinde yine ilgili sağlık kurullarının ve konseyin görüşleri alınarak Mayıs ayından itibaren bazı yerlerin açılması yoluna gidilebileceğini de ifade etti

Tatar açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tüm dünyanın söylediğine ben de katılıyorum. İlk önce sağlık dedik. Şimdi o noktada her şey kontrol altındadır diye düşünüyorum . Ancak artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.  Sağlık hizmetlerimizi, ekonomik yapımızı, istihdam koşullarımızı, çalışma şekillerimizi, eğitimimizi, üretimimizi, tüm sektörlerimizi yeninden ele almamız gerekmektedir. KKTC turizm ve yüksek öğrenim sektörleri ağırlıklı bir ekonomik yapıya sahiptir. Belki de buna ilaç sanayiini de eklemek durumundayız.”

 Başbakan Tatar, “ KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı özel sektör çalışanlarına imkanlar ölçüsünde katkı sağlanacağını en baştan bu yana söylediklerini, üçüncü ülke vatandaşlarına ise kaç kişinin gittiği, kaç kişinin burada kaldığı belli olduktan sonra nasıl bir katkı yapılacağına karar vereceklerini açıkladığını” kaydetti ve “ bu çalışmalar halen devam ediyor. Kısa süre sonra kamuoyumuzla yapılacak katkılar paylaşılacaktır” diye konuştu.

 Ersin Tatar, Anavatan Türkiye’nin bu zor süreçte de her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk Halkı’nın yanında olduğunu ifade etti ve “Türkiye kendisinde olanı bize de veriyor. Ekonomik heyetler arası görüşmeler sürüyor. Biz kendi önlemlerimizi aldık, yapabileceklerimizi yapıyoruz ve inanıyoruz ki Türkiye’nin de katkıları ile sıkıntılarımızı geride bırakacağız” ifadesini kullandı..

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.