banner913
banner932
banner1012

BM, ara bölgedeki devriye sayısını arttırıyor

banner1020

BM Barış Gücü, ara bölgedeki bazı noktalardaki devriye sayısını artırma kararı aldı

banner974
BM, ara bölgedeki devriye sayısını arttırıyor

banner971
 
 
Kıbrıs’taki BM Barış Gücü'nden (UNFICYP) önceki gün yapılan açıklamada, ara bölgedeki bazı noktalardaki devriye sayısının arttırılacağı belirtildi.
Güney’de yayımlanan Alithia ve diğer gazeteler, UNFICYP’in resmi “Twitter” hesabından önceki gün yapılan açıklamada, ara bölgedeki “sıcak noktalardaki” devriyelerin sayısının arttırılacağının duyurulduğunu aktardı.
Gazete, UNFICYP’in açıklamasında, BM Barış Gücü devriyelerinin “ara bölgedeki tüm sıcak noktalardaki devriyelerini sayısının, gerginlikleri önlemek ve barışı korumak adına arttırılacağının” vurgulandığını yazdı.
Haberde, UNFICYP’in bu kararının sebebinin ise, geçtiğimiz günlerde “Astromerit” köyü yakınlarındaki ara bölgede, çalışmak için giden bir Kıbrıslı Rum çiftçi ile Türk askerleri arasında çıkan gerginlik olduğu iddia edilirken, UNFICYP’in bu olay konusunda yine “Twitter” platformundan yaptığı açıklamada, “askeri bir ihlal yaşanmadığını” duyurduğu belirtildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.