banner913
banner932
banner1012

"Bayramlar sevinçleri paylaşma günleridir"

banner1020

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, bayramların,  hem toplum, hem de dünya Müslümanları olarak, sevinçleri paylaşma günleri olduğunu vurguladı

banner974
"Bayramlar sevinçleri paylaşma günleridir"

banner971

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, halkın ve tüm İslam âleminin bayramını kutladı.

Mesajında “Müslümanlık bilincimizi canlı tutan, birlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, bereket dolu müstesna bayram günlerinin sevinç atmosferine girmiş bulunuyoruz” diyen Atalay, İslam dininin iki bayramından bir olan, "asırlardır büyük şevk ve heyecanla idrak edilen” Kurban Bayramı’na ulaşacak olmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

İslam’ın temellerini teşkil eden Hac ibadetinin ayrılmaz bir parçası olan Kurban’ın; belirli özellikteki hayvanın, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesilmesini ve etinin yine belirli şartlarda değerlendirilmesini ifade ettiğini anlatan Atalay, “Akıllı hür olan, misafir olmayan ve mali durumu yerinde olan Müslümanlar,  Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla kurban ibadetini yerine getirirler” dedi.

“Kıbrıs Müslümanları olarak asırlardır olduğu gibi bugün de bizler Kurban Bayramını hakka, iyiye, doğruya, güzele yakın olma anlayışıyla, ibadet ruhuyla eda ediyor, bayramlarımızı sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın, toplumsal dayanışma ve kaynaşmanın simgesi olarak görüyor, bu şuurla değerlendiriyoruz” diyen Atalay, bayramların,  hem toplum, hem de dünya Müslümanları olarak, sevinçleri paylaşma günleri olduğunu vurguladı.

Bu günlerde sevinçleri dünya çapında büyütmenin gayreti içerisinde olunması gerektiğini belirten Atalay, şöyle devam etti;

“Bayram günlerinde anne ve babamızın rızasını almayı ihmal etmemeli, çocuklarımızı sevindirmeli, öksüz ve yetimleri unutmamalı, çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine destek olmalıyız. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan katliamların son bulması, mazlumların gözyaşının dinmesi, barış, huzur ve mutluluk ikliminin oluşması için samimi çabalarımızı ve dualarımızı devam ettirmeliyiz.”

Atalay, “Başta halkımız olmak üzere, bütün İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik eder, ibadetlerimizin ve kurbanlarımızın kabul olmasını diler, savaş, terör ve gözyaşının son bulmasını, dünyanın esenliğe kavuşmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

BAYRAM NAMAZI 7.00’DE KILINACAK

Ülke genelinde bayram namazı 07.00 ‘da kılınacak, Bayram namazı Hala Sultan Tekkesinde 09:00’da, Bayraktar ve Köprülü Camilerinde 07:00’da kılınacak, Lefkoşa’da Hz. Ebu Bekir Camisinde Kılınacak Bayram Namazı BRT’den canlı yayınlanacak, 5 Eylül Çarşamba günü Hala Sultan Tekkesi’ne bayram ziyareti gerçekleştirilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.