banner913
banner932
banner1012

“Bağımsızlık meşalesini nesilden nesile taşıyacağız”

banner1020

KTBK Komutanı Tümgeneral Öztürk vurguladı: “Türk milletine bırakmış olduğunuz özgürlük ve bağımsızlık meşalesini, geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de nesilden nesile taşıyacağız”

banner974
“Bağımsızlık meşalesini nesilden nesile taşıyacağız”

banner971

KTBK Komutanı Tümgeneral Öztürk, 10 Kasım nedeniyle Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende anıt özel defterine şunları yazdı:
 “Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ebedi Başkomutan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinizin 84’üncü yıldönümünde sizi saygı ve minnetle yad ediyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir kez daha huzurunuzda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleri asil milletimiz ve şanlı ordumuz tarafından unutulmayacaktır. Akıl ve bilimin ışığında, sağlam adımlarla, gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya, ilelebet izinizde, mücahit Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı ile gönül birliği içinde ilerlemeye devam edeceğiz. ‘Vatanın, her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz’ sözünüzden hareketle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de bir oldubittiye asla izin vermeyeceğiz. ‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’ şiarıyla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Türk milletine bırakmış olduğunuz özgürlük ve bağımsızlık meşalesini, geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de nesilden nesile taşıyacağız. Vatan toprakları uğruna canlarını ve kanlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.