banner913
banner932
banner1012

Avrupa Komisyonu Lefkoşa Temsilciliği Başkanı Zambarta göreve başladı

banner1020

banner974
Avrupa Komisyonu Lefkoşa Temsilciliği Başkanı Zambarta göreve başladı

banner971
Avrupa Komisyonu Lefkoşa Temsilciliği Başkanı Myrto Zambarta dün görevine başladı.
Avrupa Komisyonu Lefkoşa Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zambarta, Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in siyasi yetkisi altında Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs'taki resmi temsilcisi olarak görev yapacak.
Açıklamaya göre, Kıbrıs uyruklu olan Zambarta, 15 yıldan uzun bir süredir Avrupa Komisyonu’nda çalışıyor, uluslararası ticaret, yatırım, insani yardım ve kriz yönetimi konuları başta olmak üzere çeşitli Avrupa Birliği (AB) politika alanlarında derin bilgiye sahip.
Zambarta’nın, önceki pozisyonları nedeniyle, yönetim fonksiyonlarında ve temsil ve uluslararası müzakere görevlerini üstlenmede önemli deneyimi var.
Zambarta, 2017'den beri Ticaret Genel Müdürlüğü'nde Çok Taraflı İşlerden ve Dünya Ticaret Örgütü'nden sorumlu Birim Başkanı olarak görev yapıyordu. Eski görevlerinden bazılarında Ticaret Genel Müdürlüğü'nde Hizmetlerden Sorumlu Birim Başkan Yardımcısı (2015-2017) ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Stylianides’in Kabine Üyesi (2014-2015) olarak görev yaptı.
Cambridge Üniversitesi Hukuk bölümünden mezun olan Zambarta, Londra Üniversitesi'nden Bankacılık ve Finans Hukuku ve Finans alanında yüksek lisans derecesi aldı.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.