banner913
banner932
banner1012

"Asgari ücret ivedi olarak değiştirilmeli"

banner1020

banner974
"Asgari ücret ivedi olarak değiştirilmeli"

banner971

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, asgari ücretin ivedi olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, dövizin yükseldiği, hayat pahalılığının her gün arttığı bir dönemde çalışanların, emeklilerin,özelliklede özel sektörde sendikasız çalıştırılan işçilerin alım gücünün gün geçtikçe ciddi şekilde azalmakta olduğunu ve açlık sınırının altına düştüğünü belirtti.

Bıçaklı, “Bu nedenlerden dolayı yılın ortasına geldiğimiz bu günlerde Asgari Ücretin günün koşullarına uygun olarak dört kişilik bir ailenin yaşamını insanca sürdürebileceği bir noktaya getirilmesi için başta Çalışma Bakanı olmak üzere Hükümetin çok ivedi olarak Asgari Ücret komisyonunu toplantıya çağırarak yılın ikinci asgari ücretini belirlemeli ve Temmuz ayından itibaren uygulamaya koymalıdır” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.