banner913
banner932
banner1012

“Araçlarımızı kime kiralayacağız?”

banner1020

Kiralık araç işletmecileri, sektörün açılmasının bir anlamı olmadığını belirtti ve bu dönemde kazançları olmadığından dolayı devlete karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmeyeceklerini bildirdi

banner974
“Araçlarımızı kime kiralayacağız?”

banner971

Kıbrıs Türk Kiralık Araç İşletmeleri Birliği, korona virüs salgınından dolayı sektördeki sorunlara işaret etti ve sektörün açılmasının bir anlamı olmadığını belirtti.

Birlik başkanı Yakup Serdaroğlu, kiralık araç sektörünün da açılan sektörler arasında olmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hükümet yetkililerine şu soruları yöneltti:

“Ülkemizde tam anlamı ile ulaşım başlamadan bu araçlarımızı kime ve nasıl kiralayacağız? Bir takım meslektaşlarımız işletmelerini havaalanı bünyesinde işletmektedirler. Hava alanımız devre dışı kalmışken nasıl çalışacağız? Bir kısım işletmelerimiz öğrenci turizmi adı altında araçlarını kiralamaktadır. Henüz bu konu ile ilgili önlem alınmamışken, nasıl araçlarımızı kiralama yoluna gidebiliriz? Ve tabii ki en önemlisi dış ülkelerden bu ülkeye gelip ülke ekonomisine ciddi şekilde katkı koyan turist yapısı mı var? Biz mi bilmiyoruz? Hangi kesimle iş yapmalıyız?”

İşletmelerini açmalarının bir anlamı olmadığını yineleyen Serdaroğlu, “Ülkenin ulaşım ağı açılana kadar kendimizi soyutlama kararındayız. Ayrıca bu dönem içerisinde kazancımız olmadığından dolayı devlete karşı olan yükümlülüklerimizi yerine getirmeme kararı almış bulunmaktayız” dedi.

Birlik olarak işletmelerini ayakta tutabilmek maksadıyla ilgili makamlara sorunlarını aktardıklarını, ancak olumlu bir netice alamadıklarını kaydeden Serdaroğlu, kiralık araç alanında yaklaşık 300 firma ve 6 bin civarında araç bulunduğunu kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.