banner913
banner932
banner1012

Anayasa ve Meclis İçtüzüğü’ne aykırı davranıldı

banner1020

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, Meclis’te yapılan başkanlık seçiminde Anayasa hükümleri ve Meclis İçtüzüğü kurallarına aykırı davranıldığını açıkladı

banner974
Anayasa ve Meclis İçtüzüğü’ne aykırı davranıldı

banner971

 
Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, Meclis Başkanlığı seçiminin hukuki çerçevesini çizdi, 4 Ocak tarihinde Meclis’te yapılan başkanlık seçiminde Anayasa hükümleri ve Meclis İçtüzüğü kurallarına aykırı davranıldığını açıkladı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dizdarlı, Anayasa’nın ilgili maddesine göre Meclis Başkanı ve Başkan Yardımcısı seçimini yasama yılının başlangıcından başlayarak en geç on gün içinde yapılmasını öngördüğünü ifade etti, bu sürenin üzerinden 3 ayı aşkın süre geçtiğine de dikkat çekti.
Dizdarlı, Yasama’dan sorumlu olan Cumhuriyet Meclisi’nin kendi yaptığı Meclis İçtüzüğü kuralları ile Anayasa hükümlerini uygulamamasının da kabul edilebilir olmadığını vurguladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.