banner913
banner932
banner1012

“Akıncı, yetkilerini aştı”

banner1020

Bağımsızlık İttifakı, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı “hükümetin bilgi ve onayı olmadan Rum tarafından tıbbi malzeme talebinde” bulunduğu gerekçesiyle eleştirdi.

banner974
“Akıncı, yetkilerini aştı”

banner971

Bağımsızlık İttifakı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı “hükümetin bilgi ve onayı olmadan Rum tarafından tıbbi malzeme talebinde” bulunduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Bağımsızlık İttifakı yazılı açıklamasında, KKTC’nin Cumhurbaşkanı makamında bulunan kişinin, Anayasa’nın öngördüğü yetkileri kapsamında görevini yürütmek zorunda olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı’nın yetki ve görevlerinin Anayasa ile belirlendiği ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’nın kendine verdiği yetkileri aştığı ve Rum tarafından tıbbi malzeme talep etmesiyle “devlet veya kamu kuruluşlarının işini yüklenmiş” olduğu savunuldu.

Cumhurbaşkanı’nın, hükümetin bilgi ve onayını almadan Rum hükümetinden yapmış olduğu yardım talebi ile “devletin bütünlüğünü temsil etme görevini” de açıkça ihlal ettiğini iddia eden Bağımsızlık İttifakı, Cumhurbaşkanı’nın; anayasal görev ve yetkilerine gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.