banner913
banner932
banner1012

Açlık sınırının altında yaşam

banner1020

KTAMS,asgari ücretin yeniden belirlenmesi için Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemde,asgari ücretin 3 bin 599 TL olarak belirlenen açlık sınırının altına düştüğü vurgulandı

banner974
Açlık sınırının altında yaşam

banner971
 
 
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bir an önce toplanarak, asgari ücreti belirlemesi gerektiğini belirtti.
KTAMS, asgari ücretin yeniden belirlenmesi için Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun acilen toplanması talebini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.
Basın açıklaması sırasında “Net Asgari Ücret 3323. Açlık Sınırı 3599. Başka Söze Gerek Yok” sloganlı pankart açıldı.
Güven Bengihan, 1 Şubat 2020’de yürürlüğe giren asgari ücretin brüt 3 bin 820, net 3 bin 323 olduğunu söyleyerek, Şubat 2020’de bu rakamın döviz bazında 420 sterlin iken bugün 315 sterline gerilediğini, emekçilerin 105 sterlin kayba uğradığını kaydetti.
Döviz cinsinden ev, araba ve okul taksiti borcu ödeyen emekçilerin alım gücünün geriye gittiğini dile getiren Bengihan, asgari ücretli ve dar gelirlilerin sosyal devlet anlayışı gereği zor günlerde korunması gerektiğini belirtti.
Bengihan, hükümetin, dar ve sabit gelirlileri koruma noktasında icraat yapılmadığını ileri sürerek, işsizlik ödeneğinin 2 bin 620’den bin 500 TL’ye geriletildiğini savundu.  
KTAMS’ın özel sektör çalışanları ve asgari ücretlilerin de sesi olmaya çalıştığını söyleyen Bengihan, asgari ücretin sendikanın 3 bin 599 TL olarak belirlediği açlık sınırının altına düştüğünü kaydetti.
Bengihan, ülkede yaşanan sıkıntılar ortadayken, “birilerinin hala koltuk sevdası ve hükümet oyununa devam ettiğini” savundu.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanarak ekonomik duruma göre asgari ücreti belirlemesi gerektiğini dile getiren Bengihan, komisyonun toplantıyı iki haftalığına ötelediğini, yeniden öteleyeceklerini düşündüklerini söyledi.
Hükümetin asgari ücretin belirlenme tarihini Şubat 2021’e kadar oyalamak istediğini savunan Bengihan, vergi hesaplarının asgari ücrete göre belirlendiğini, 1 Ocak’ta vergi düzenlemeleri yapılacağını dolayısıyla asgari ücretin o tarihten sonra belirlenmesi için oyalanıldığını iddia etti.
Bengihan, ülkede hükümet boşluğu yaşandığını ancak bunun asgari ücretin belirlenmesine engel teşkil etmediğini söyledi.
Bengihan, İhtiyat Sandığı birikimlerine enflasyon oranına göre faiz yansıtılması gerektiğini söyledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.