banner913
banner932
banner1012

"849 turist yarın sabah itibariyle ülkelerine gönderilmiş olacak"

banner1020

banner974
"849 turist yarın sabah itibariyle ülkelerine gönderilmiş olacak"

banner971

Başbakan Ersin Tatar, “ Covid-19 virüsü dolayısı ile ülkede kalan toplam 849 turistin Almanya, Fransa ve İsveç’e gönderilmeye başlandığını” söyledi.

Sözkonusu turistlerin 30’unun yapılan testler sonucu Covid -19 virüsü taşıdıklarının saptanması dolayısıyla karantinaya alındığını ifade eden Başbakan Tatar, “Bunların dışında kalan turistler ülkelerine yarın sabah itibarıyla dönmüş olacaklar. Bu sürecin başarı ile tamamlanmasını sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Başbakan Ersin Tatar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bütün Dünya ile birlikte bizler de corona virüsü dolayısı ile zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçten ne yazık ki pek çok ülke gibi bizim ülkemiz ve turizmimiz de olumsuz yönde etkilenmiştir.

Maalesef ülkemize gelen turistlerin bir bölümü olayın patlak vermesi ile burada kalmış ve bunlardan 30’u Covid-19 virüsü taşıdıklarının saptanması nedeniyle karantinaya alınmış ve gereken tedavilerine başlanmıştır.

Hükümetimiz bir taraftan toplum sağlığını korumak için gereken bütün tedbirleri alırken, diğer bir yandan da ülkemizde bulunan turistlerin geri dönmeleri için gereken çalışmaları yapmış ve bu gün itibarı ile de turistleri ülkelerine göndermeye başlamıştır.

Şöyle ki; Bu sabah Alman ve Polonyalı turistlerden oluşan 457 kişilik turist grubu 3 uçakla Almanya’ya gönderilmiş bulunuyor.

Bu gece yarısı ise biri İsveç’e 160, diğeri de Almanya’ya 180 olmak üzere iki uçakla toplamda 340 kişilik bir grup daha ülkemizden ayrılmış olacaktır.

Yarın sabah ise Fransa’ya hareket edecek uçakla 52 kişinin daha ülkemizden ayrılması ile toplam 849 turist ülkelerine gönderilmiş olacaktır.”

KKTC Başbakanı olarak öncelikle bu turistlerie geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Tatar, turistleri ailelerine ve sevdiklerine sağ salim ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"ÜLKEMİZ TURİZMİ BU OLAYDAN ALNININ AKIYLA ÇIKACAK"

Başbakan Ersin Tatar, sözkonusu turistlerin ülkede kaldıkları süre içinde konaklamaları konusunda gereken bütün fedakarlığı yapan, turistlerin büyük bir kısmının yükünü çeken Salamis Bay Conti Otel ile diğer tüm otel yetkililerine, çalışanlarına, tüm  sağlık görevlilerine, ulaşım sağlayanlara, havaalanı görevlilerine, polise, sivil savunma ve Kızılay teşkilatlarına, KITOB, KITSAB ile ilgili acentelere, ilgili belediyelere, bakanlara, bürokratlara, kamu ve özelde çalışanlarla diğer katkı koyan herkese teşekkür etti.

Tatar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turist sağlığına verdiği önem ve sunduğu sağlık ve diğer hizmetler ile güvenilir bir turizm destinasyonu olduğunu bu vesileyle bütün Dünya’ya göstermiştir.  Ülkemiz turizmi inanıyorum ki bu olaydan alnının akıyla çıkacak ve bundan sonra da çok daha fazla ülkeden turistler tarafından tercih edilecektir.” Dedi.

Başbakan Tatar, özelde turizmin güçlenerek bu olayları atlatması genelde ise ülke ekonomisinin ayağa kaldırılması için hükümetin gereken adımları atacağından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.