banner913
banner932
banner1012

5 işçi daha Güney'e gitti

banner1020

Kermiya geçiş noktasından dün 5 kişi daha Güney'e geçti. Edinilen bilgiye göre, 35-40 işçi daha Güney'e gitmek için test başvurusunda bulundu

banner974
5 işçi daha Güney'e gitti

banner971

Kıbrıs’ın güneyinde çalışan işçiler, geri dönmemek şartıyla güneye geçmeye devam ediyor.

Dün, sabahın erken saatlerinde Kermiya geçiş noktasından 5 kişi daha güneye geçti. Geçişlerin bugün de sürmesi bekleniyor... İlk iki günde ise 30 kişi çalışmak için güneye geçmişti. Edinilen bilgiye göre, 35-40 işçi daha güneye gitmek için test başvurusunda bulundu.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi makamları tarafından yapılan resmi bilgilendirmeye göre, ilk iş gününde sınır kapılarından yapılan geçişlerle ilgili bilgilere yer verdi.

Buna göre, Kuzey Kıbrıs’ta yaşamını sürdüren iki Kıbrıslı Rum’un tıbbi nedenlerle Güney Kıbrıs’a geçtiğini ve akabinde de Kuzey Kıbrıs’a döndüğünü yazan gazete, Rum kesiminde oturma iznine sahip olan bir Yunan vatandaşının da Güney Kıbrıs’a döndüğünü belirtti.

14 Kıbrıslı Türk’ün de sınır kapılarından geçiş yaptığını kaydeden gazete, bunlardan sekizinin Güney’de çalışanlar, 5’inin hasta olan kişiler, birinin de daimi ikametgahı Larnaka olan Kıbrıslı Türk olduğunu ifade etti.

6 Kıbrıslı Türk’ün ise Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a döndüğünü yazan gazete, bunlardan 5’inin hasta kişiler, birinin de Güney’de yaşayan bir kişi olduğunu belirtti.

Sınır kapılarındaki kontrol noktalarından geçişlerle ilgili bilgilere göre, geçiş yapan 17 kişiden 16’sının Metehan, bir kişinin ise Ledra Palace sınır kapısından geçiş yaptığı belirtildi.

Gazete önceki gün de sınır kapılarından 12 Kıbrıslı Türk çalışanın geçtiğini ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.