banner913
banner932
banner1012

"27 artı üzerinde daha fazla duruyoruz"

banner1020

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili "27 sayısı sıkıntılı olabilir. Bu nedenle 27 artı üzerinde daha fazla duruyoruz" dedi

banner974
"27 artı üzerinde daha fazla duruyoruz"

banner971
 
KKTC’de 23 Ocak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nden birinci parti çıkan ve gelecek hafta Cumhurbaşkanı’nın, genel başkanı Faiz Sucuoğlu’nu resmen hükümet kurmakla görevlendireceğini açıkladığı Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, “Beş yıllık [hükümet] yolculukta 27 sayısı sıkıntılı olabilir. Bu nedenle 27 artı üzerinde daha fazla duruyoruz. Bu formüller de ortadadır” dedi.
Hasipoğlu, seçim sonucunda ortaya çıkan mevcut Meclis aritmetiği nedeniyle ya üçlü koalisyon hükümeti ya da Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile ikili koalisyon hükümeti kurulmasının sağlanabileceğini kaydetti.
Cuma günü, seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de ilan edilmesinin ardından Cumhuriyet Meclisi’ne seçilen yeni milletvekilleri dün mazbatalarını aldı. Milletvekilleri, 7 Şubat Pazartesi günü toplanacak Cumhuriyet Meclisi’nde ant içerek göreve başlayacak. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yemin töreni sonrasında resmi görevlendirme yaparak, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na hükümet kurma görevini vereceğini açıklamıştı. Sucuoğlu’nun en geç 15 gün içinde hükümeti kurması ya da görevini geri vermesi gerekecek.
Seçim sonuçlarına göre yüzde 5’lik seçim barajını geçen UBP yüzde 39,54; CTP yüzde 32,04; DP yüzde 7,41; HP yüzde 6,68; YDP ise yüzde 6,39 oy oranı ile Meclis’e girdi. Seçimlerde 50 kişilik Cumhuriyet Meclisi’nde UBP 24; CTP 18; DP 3; HP 3; YDP 2 sandalye elde etti.
Gelecek hafta resmen hükümet kurmakla görevlendirilmesi beklenen seçimlerde en fazla oy alan UBP’nin Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, partisinin yürüttüğü gayriresmî hükümet çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.
Oğuzhan Hasipoğlu, “Gayriresmî anlamda görüşmelerimiz var. Bizim için önemli olan beş yıl kesintisiz gidecek bir hükümet modeli oluşturmak. Aklımızdaki reformları, icraatları yapmak, halkın beklentilerine yanıt vermek…” ifadelerinde bulundu.
 “Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirecektir” diyen Hasipoğlu, “Bu bağlamda koalisyon ortakları ile yapmak istediğimiz reformlar, icraatlar, Kıbrıs konusundaki görüşlerimizi peşinen ortaya koyup, bu konuda bizimle el sıkışabilecek ve ülkeye siyasi istikrar getirecek bir ya da birden fazla [parti] ile ortaklıktır” dedi.
Hasipoğlu, seçimden sonra Meclis’te ortaya çıkan mevcut aritmetiğin önemli olduğunu ifade ederek, “Beş yıllık [hükümet] yolculukta 27 sayısı sıkıntılı olabilir. Bu nedenle 27 artı üzerinde daha fazla duruyoruz. Bu formüller de ortadadır” dedi.
Hasipoğlu, “Sayılara bakacak olursanız, ya üçlü bir hükümet olacak ya da Cumhuriyetçi Türk Partisi ile olacak” şeklinde konuştu.
UBP’nin henüz tüm görüşmelerini tamamlamadığını ifade eden Hasipoğlu, “Tüm görüşmelerimizi tamamlayıp parti organları ile değerlendireceğiz. Önümüze artılar- eksikler konacaktır” dedi.
Hasipoğlu, UBP Genel Başkanı Sucuoğlu’nun resmen görevlendirilmesinin ardından hükümet kurma çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütüleceğini söyleyerek, “Hızlı gidecektir. Gerekirse her gün 1-2 görüşme yapacağız. Ülkeyi icraatsız bırakmak istemiyoruz. Biz zamanı iyi kullanmak istiyoruz. Gayriresmî kapsamda çalışmalar yürütülüyor. Gelecek hafta yetkilendirildikten sonra tek yapacağımızın, resmin nihayetlendirilmesi olacağı düşüncesindeyiz” dedi.
 

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.