banner913
banner932
banner1012

22 öğretmene "polise darp" davası

banner1020

Öğretmen sendikalarının 2 Ağustos Salı günü Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı eylem sonrasında 22 öğretmen dava edildi

banner974
22 öğretmene "polise darp" davası

banner971

 
Eğitim Bakanlığı’ndaki eylemde iki polisi darp ettikleri gerekçesiyle hakkında dava okunan 22 öğretmenin ismi, Lefkoşa Polis Müdürlüğü giriş kapısında tek tek okunarak, müdürlük içerisine aldı
 
 
Öğretmenler Yasası’nda yapılması istenen değişikliklerden dolayı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile öğretmenler sendikası arasındaki gerginlik daha da artıyor.
Bakanlık, oluşturulan Yüksek Danışma Kurulu’nun yardımıyla öğretmenlerin karşı çıktığı değişiklikleri onaylatıp, yasallaşma sürecini başlatırken, yasaya karşı bakanlık önünde eylem yapan öğretmenler aleyhine dava açıldı. Açılan davalar nedeniyle öğretmenler, dün polise ifade vermeye çağrıldı.
Eğitim Bakanlığı önünde geçtiğimiz hafta sendikaların gerçekleştirdiği eylem sonrasında 22 öğretmen polise ifadeye çağrıldı, KTOEÖS ve KTÖS önce Eğitim Bakanlığı, ardından da Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde eylem yaptı.
 2 polisi darp ettikleri gerekçesiyle hakkında dava okunan 22 öğretmenin ismi Lefkoşa Polis Müdürlüğü giriş kapısında tek tek okunarak, müdürlük içerisine aldı.
Öğretmenler, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nde ifade vermelerinin ardından basına açıklamada bulundu.
KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, 22 öğretmenin iki polis memurunu darp ettiği iddiasıyla karşılaştıklarını belirtti.
Emri verenin kim olduğuyla ilgili detaylı açıklama alamadıklarını ifade eden Elmalı, sürecin devam ettiğini, iyi niyet çerçevesinde çözüm yönteminin bu olmadığını ve yetkililerle görüşeceklerini ilettiklerini belirtti.
Elmalı, sözü edilen listede binaya bile girmeyen öğretmenlerin bulunduğunu ifade ederek, Polis Genel Müdürü ile bir toplantı talep edeceklerini kaydetti.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.