banner913
banner932
banner1012

21 hemşire karantinada

banner1020

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Göğüs Yoğun Bakım Servisi’nde üç hemşire ve bir hastada korona virüs görülmesinin ardından 21 hemşire karantinaya alındı. Serviste azaltmaya gidildi, üç hasta Mağusa Hastanesi’ne sevk edildi, acil olmayan ameliyatlar dışında tüm ameliyatlar ertelendi

banner974
21 hemşire karantinada

banner971
 
Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Göğüs Yoğun Bakım Servisi’nde üç hemşire ve bir hastada korona virüs görülmesinin ardından Göğüs Yoğun bakım Servisinde yatan tüm hastalara ‘PCR’ testi yapıldı.
1 yoğun bakım hastasının da testinin pozitif çıkması ile Genel Yoğun Bakım Servisinde azaltmaya gidilerek üç hasta Mağusa Hastanesine sevk edildi.
Serviste 14 hemşire ve 7 temaslı hemşire ile beraber toplamda 21 hemşire karantinaya alındı. Hemşirelere yapılan ilk testler negatif çıktı.
21 hemşirenin karantinaya alınması nedeniyle hastanede ciddi bir personel azlığı yaşandı.
Hastanede yeniden patlak veren yerel bulaş nedeniyle acil olmayan ameliyatlar dışında tüm ameliyatlar azaltıldı.
 PİLLİ YENİ HEMŞİRE İSTİHDAMI İSTEDİ
Sağlık Bakanı Ali Pilli, BRT’de yaptığı açıklamada koronavirüs ve vakalardaki artış nedeniyle ülkede 'olağanüstü' bir durum yaşandığına işaret ederek, Kamu Hizmeti Komisyonu'na çağrı yaptı. Pilli, bir an önce yeni hemşire istihdamı yapılması gerektiğini vurguladı.
GÜRKUT: SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESAFEYİ KORUYAMAZ
BRT’de konuşan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut ise, sağlık çalışanlarının meslekleri gereği risk altında olduğuna dikkat çekerek, “Hastalarla yakın çalışmak zorunda olan sağlık çalışanlarının mesafeyi koruması mümkün değil dünyada olduğu gibi Kıbrıs’ta da sağlık çalışanları risk altında. Hızlı sonuç almak için hızlı testler kullanılıyor. Bu nedenle pozitif olan hastalar gözden kaçıyor” ifadelerini kullandı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.