banner913
banner932
banner1012

“1938 asla ölüm tarihi olamaz”

banner1020

Atatürk, Gazimağusa’da da törenle anıldı. Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Hava Savunma Yüzbaşı Çağlayan Akpınar vurguladı: “1881 Atatürk’ün doğum tarihidir, 1938 ise asla ölüm tarihi olamaz”

banner974
“1938 asla ölüm tarihi olamaz”

banner971

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde Gazimağusa’da da düzenlenen törenle anıldı.
Gazimağusa Zafer Anıtı önünde saat 08.50’de başlayan törende  protokol sırasına göre anıta çelenkler sunuldu.
Ata’nın hayata gözlerini yumduğu 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar önce göndere çekildi, ardından yarıya indirildi.
Törende konuşan Çanakkale Ortaokulu öğretmenlerinden Berna Tosunoğlu, Atatürk’ün, fani bedeni göç etmiş olsa da, Türk milletinin kalbinde ölümsüz olduğunu kaydetti.
Tosunoğlu, Türk milletine düşen görevin cumhuriyeti korumak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşımak olduğunu söyledi.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Savunma Tabur Komutanlığından Hava Savunma Yüzbaşı Çağlayan Akpınar da,
Atatürk’ün milli mücadelede milli birliği temin eden, eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevi bir komutan, devlet kuran büyük bir siyaset adamı, milletinin çehresini değiştiren büyük bir inkılapçı olduğunu vurguladı.
Akpınar, Atatürk’ün insanlık tarihinin tanıdığı en büyük devlet adamlarından biri olduğunu ifade etti.
Akpınar, "1881 Atatürk’ün doğum tarihidir, 1938 ise asla ölüm tarihi olamaz. Bu ancak bir fani vücudun dünyayı terk ettiği, gözlerini bu dünyaya yumduğu tarihtir. Bu iki tarih arasındaki hayatı ise sanki bir destandır, bir efsanedir” dedi.
Akpınar, TSK mensuları olarak yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisiyle, barış ve güvenliğin teminatı caydırıcı güçleriyle görevlerin başında ve milletin emrinde olduklarını sözlerine ekledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.