banner913
banner932
banner1012

Girne’de Heyecan Fırtınası


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 25 Haziran 2020, 00:10

GHE ile Mesarya arasında oynanan dün akşamki maçta Mete Adanır Stadını dolduran taraftarlar hop oturup hop kalktılar.

Onca pozisyona rağmen iki takım da sadece birer gol atabildilerse, bunun birinci nedeni kapasite yetersizliği, ikinci nedeni de şansızlık veya başta kaleciler olmak üzere savunmaların çabaları idi.

GHE, ilk yarı inanılmaz kötü oynadı. Savunmada Mustafa ile Salih Say’ın ağır kalışları, rakibin özellikle Halil Turan’la sık sık pozisyona girmesine neden oldu. Zaten bir pozisyonda da Halil, Salih’in arkasına sarkarak takımına penaltı kazandırdı. Atışı kendisi kullanarak takımını maçın başlarında öne geçirdi.

Savunmada bocalayan, rakibin presi nedeniyle top çıkarmakta zorlanan GHE futbolcuları, uzun toplarla çıkmayı düşündüler ama bu toplar hep Mesarya futbolcularına gitti.

Orta sahada Aksel’in kötü oyunu nedeniyle ilk yarıda top kazanamayan GHE, çabuk oynayan rakibi karşısında ilk yarıyı bir farklı yenilgi ile tamamladığı için kendilerini şanslı saymalılar.

İkinci yarıya Mustafa’nın yerine savunmaya Yunus’u, orta sahaya da Aksel’in yerine Saydam’ı alarak başlayan GHE, rakip kaleye daha çok gelmeye başladı. Topla çok oynayan ama aynı derecede çalışkan bir futbolcu olan Samet, kendi çabası ile getirdiği topla asist yaparak Saydam’a gol şansı yarattı.

Girne Halk Evi, beraberlik golünden sonra belki galibiyeti de bulacaktı ama 64 de, aynı dakika içinde üç pozisyondan gol çıkarabilse idi. Biri direkten döndü. Birini kaleci Hasan çıkardı. Birini de savunma çizgiden…

Son çeyreğe girerken sakatlık nedeniyle iki değişiklik yapılınca, GHE’nin bu baskısı sona erdi.

Mesarya gerçekten Süper Lig’e çıkmayı hak eden bir oyun oynadı. Zaten kaliteli oyuncu sayısı GHE’nden fazla. Halil Turan, hem hızlı, hem gol vuruşlarında inanılmaz başarılı, hem de futbol zekası üst düzeyde. Arda, belki uzatmanın son saniyesinde inanılmaz bir gol kaçırdı ama çok hızlı futbolcu. Çıdamlı, Cemal Yaşınses ve kaleci Hasan’ı da sayarsak, bulundukları yeri hak ettikleri ortaya çıkıyor.

Savunmada iyi kapanan, orta sahada ve ileride pres yaparak top kazanan Mesarya, GHE savunmasının arkasına attıkları toplarla tehlikeli oldular. İkinci yarının ortalarından itibaren  yoruldular ama bu denli koşan bir takım için bunu da normal karşılamak gerekir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.