banner913
banner932
banner1012

Futbol 'otomatik ofsayt'a hazırlanıyor

banner1020

Gelişen teknolojiyle birlikte yeni bir kimlik kazanan futbol, gol çizgisi ve video yardımcı hakemden sonra otomatik ofsayt sistemine hazırlanıyor

banner974
Futbol 'otomatik ofsayt'a hazırlanıyor

banner971

Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası ile birlikte yeni bir reforma hazırlanıyor.
FIFA'nın futbol geliştirme menajeri Arsene Wengerotomatik ofsayt teknolojisini Katar'da düzenlenecek organizasyonda kullanmaya hazır olacağını söyledi. Wenger'e göre bu yeni yenilik, mümkün olan en kısa sürede karar vermesi için ek bilgiler sağlayarak hakemlere yardımcı olacak.
Fransız futbol adamı, bir oyuncu ofsayt olduğunda yardımcı hakemlere anlık bir mesaj gönderen teknolojinin denemelerini denetliyor.
Wenger bu sistemle birlikte karar verme süresini aşağı çekmek olduğunu belirtirken, "Ortalama olarak yaklaşık 70 saniye beklemeliyiz bazen 1 dakika 20 saniye ... Bu çok önemli çünkü bazı kritik anlar için birçok gol sevincinin sonradan iptal edildiğini görüyoruz. Otomatik ofsayt 2022'ye hazır olacağını düşünüyorum. Ofsayt için sinyalin doğrudan çizgi hakemine gittiği ve yan hakemin saatinde ona ofsayt olup olmadığını gösteren kırmızı bir ışıkla haber verilecek." dedi.
Yapay zeka sistemiyle tasarlanan otomatik ofsaytta, futbolcunun üç boyutlu modellerini çizerek top algılama, uzuv izleme ve algoritmalar kullanılacak.
 

banner979

Etiketler; #ofsayt
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.