banner913
banner932
banner1012

Federasyondan, BTM 2 kulüplerine müjde

banner1020

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, BTM 2. Lig kulüplerine müjde verirken, maç ücretlerinin Spor Dairesi tarafından karşılanacağını açıkladı

banner974
Federasyondan, BTM 2 kulüplerine müjde

banner971

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) 2.Ligi öncesi kulüpler KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve BTM Kurulu ile biraraya geldi. KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, 2018-2019 sezonundaki beklentiler ve lig statüsü hakkında bilgiler verildi.

Öte yandan daha önce 13 Nisan 2019 olarak açıklanan ligin başlangıcı bir hafta ertelendi ve ligin 20 Nisan 2019’da başlaması kararı alındı. Daha önce 25 Mart-8 Nisan tarihleri arasında yapılacağı duyurulan transfer döneminin de 25 Mart-15 Nisan tarihleri arasında yapılması kararı alındı.

 SERTOĞLU: “OLAY OLMASIN”

Toplantıda konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, BTM 2.Ligi’ne bu sezon çok takımın başvuru yaptığını ve yeni sezonun herkes için hayırlı geçmesini dilediğini belirtti.

Maç ücretleri ile ilgili olarak Başbakan Tufan Erhürman ile sezon başında görüşme gerçekleştirdiklerini ve maç ücretlerinin Spor Dairesi tarafından karşılanacağını ifade eden Sertoğlu, bunun BTM kulüplerini rahatlatacağını düşündüklerini söyledi. BTM Ligleri’nde geçtiğimiz sezon bazı olaylı maçların olduğunu ve yeni sezonda bunların olmasını istemediklerini kaydeden Sertoğlu, kulüplerin problemlerini çözmelerini istedi.

SERTOĞLU STATÜ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Lig statüsü ile ilgili de konuşan Sertoğlu, “Önümüzdeki sezon BTM 1. Lig 20 takımlı, 10’arlı iki grup şeklinde olacak. Bu sebeple BTM 2.Lig’den 5 takımı bu lige alacağız.

Buna göre 6 grupta lider olarak grubunu bitiren ve 4 tane de en iyi grup ikincisini eşleştirip Play-Off finalleri ile terfi edecek takımlar belirlenecek.”diye konuştu. Sertoğlu, konuşmasının son bölümünde kulüplerin sorunlarını da dinledi ve soruları da cevapladı.

 Daha sonra BTM Kurulu Başkanı Niyazi Güvenir ve BTM Kurulu üyeleri kulüplere lig statüsü ve ligin süreci hakkında bilgiler verdi. Kulüpleri dinleyen BTM Kurulu üyeleri, soruları da yanıtladı ve çözüm önerileri sundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.