banner913
banner932
banner1012

Finale Yakıştı


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 08 Ağustos 2020, 10:02

Nicosia Goup’unsponsor olduğu Kıbrıs Kupası final maçı beklenildiği gibi görsel şov olarak yaşandı. NicosiaGroup, karşılaşmaların her aşamasında küçük hediyelerle taraftarı memnun ettiği gibi, final karşılaşmasında da çekilişle önemli hediyeler dağıttı.
Karşılaşmanın Lefkoşa Atatürk Stadına alınması konusunda Futbol Federasyonu çok doğru karar vermiş. Bu görsel şöleni ancak bu statta gerçekleştirebilirdi sponsor firma. Taraftarlar da tribünleri doldurunca, gerçek anlamda bir final karşılaşması izledik.
İlk yarıda iki takım da hızlı ve tempolu oynadı. Yenicami savunması Mehmet Göktaş hariç tel tel dökülürken, MTG özellikle hava toplarında tehlikeler yarattı. Kanatları çok iyi kullanan MTG futbolcuları, Yenicami savunmasında kanat oyuncularını rahatlıkla geçtiler. İlginçtir, ilk gol Yenicami’den geldi.
John, gerçekten ülkemiz standartlarının üstünde bir futbolcu. İlk golde, savunmanın arasında ayakta kalması ve aralarından topu çerçeveye göndermesi şapka çıkarılacak gol oldu. Arkasından yine bir hava topunda kaleci Ercan’ın hatasından golü yediler ama John bu kez asist yaparak takımının öne geçmesini sağladı.
İkinci yarıya Hascan’ı çıkarıp Mehmet Altın’ı alan kenar yönetim, eğer Hascan sakatlanıp çıkmadıysa, büyük hata yaptı. Katkı koyamayan Tansel dururken, orta sahada topa sahip olmalarını sağlayan Hascan çıkınca, ikinci yarı MTG resmen tek kale oynamaya başladı. Şansları vardı, MTG futbolcuları fırsatları değerlendiremediler. Sıcağın etkisi ve yorgunluk birleşince, iki takımda da savunma ile üçüncü bölge arasında boşluklar dikkati çekti.
İkinci yarı boyunca savunmaya yaslanan Yenicami, Farouk oyuna girdikten sonra biraz toparlandı. Hasan, Dino Peter’i tutmakta zorlandı. Mahmut ve kaleci Ercan da hatalar yapınca, Yenicamikabus gibi bir ikinci yarı yaşadı. Uzatmanın ilk dakikasında Mehmet Altın’la farkı ikiye çıkarınca, işi bitirdiler.
Mağusa da özellikle 2. Yarıda kazanabilirdi, ancak skoru eşitleyecek golü atamadılar. Kale önü pozisyonları Yenicami’den daha çoktu ama golü bulamadılar.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.