banner913
banner932
banner1012

Farklı Sonuç Aldatmasın


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 02 Kasım 2019, 22:06

Rakibi Düzkaya’yı deplasmanda 3-1’le geçen Yenicami futbolcuları kenar yönetimini memnun etmiş olabilirler ama açıkçası ben oynadıkları futbolu beğenmedim.

Yani taktik anlayışlarını beğenmedim. Yoksa büyük çoğunlukla futbolcuların kalitesine bir itirazım yok. Maçın başlarında Hasan Evren’in çabası ile penaltı kazanmışsın. Atışı teknik kapasitesi yüksek diye plase vuruşlar yapan Fırat’a attırmanın bir anlamı yoktu. Fırat, penaltı atışlarında teknik bir vuruş yapıyor. Riski yüksek, bu şekilde topa yavaş vuran onun yerine, bu vuruşu kime attırsa gol şansı daha yüksek olurdu.

Hasan Evren’le golü bulduktan sonra, sanki her şey bitmiş gibi top çevirmenin esprisini de anlayamadım. Daha maçın üçte biri oynanmışken, sanki bitmiş gibi yan paslar, geri paslar yapmanın istatistik açıdan bir güzelliği var da, maçın skoruna etkisi yok. Siz istediğiniz kadar topla oynama yüzdesi sağlayın, bunun skora etkisinin olmadığını 45'te Düzkaya, Ahmet Karal’ın attığı beraberlik golü ile ispatladı.

Kenar yönetim, ikinci yarıda baktı ki pabuç pahalı; savunmayı üçledi, kaptan Hüseyin Sadıklar'ı sağ kanat akınları için ileri gönderdi, ancak ondan sonra ileride çoğalarak gol pozisyonları yaratmaya başladı. Zaten Kaptan’ın getirdiği topla Hasan Evren kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

Rakip zaten savunmaya ağırlık veren, kontrataktan gol bulmayı hedefleyen bir oyun tarzı ile oynadı. Maçın başından bu yana bir tek İsmael Kone için dört adamı savunmada tutmanın bir anlamı yoktu.

Yenicami’nin altyapıdan çıkardığı Hasan Evren’i ilk kez izledim; attığı iki gol dışında takımına penaltı kazandırdığı gibi, birçok pozisyonda gol şansı yarattı. Hasan Evren, Hasan Ulukök ve Yasin gibi genç futbolculara yeni isimler katıldığında, Yenicami gereksiz para harcamaktan kurtulacak, Akademisinin semeresini fazlasıyla alacak.

Düzkaya, rakibinin gücünü bilerek sahaya yayıldı. İyi de mücadele etti. Binya’nın stoper yerine, orta sahada forvet arkasında oynaması akılcı bir düşünceydi. Kaleci Ali Karal, Ahmet Karal ve Ahmet Can da ellerinden geleni yaptılar ama takımın kapasitesi bu kadar.

Düzkaya, devre arasına kadar puanlar toplamaya çalışacak. Ara transferde belki ekonomik olanak bulurlar da, eksik yerlerine nokta transfer yapma şansı yaratarak ligde kalma umutlarını yeşertirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.