banner913
banner932
banner1012

Paylaşmak el ele vermektir

banner1020

LTB personelinin emeği ve özverili çalışması ile Bandabuliya’da hizmet veren Paylaşım Mutfağı, kısa sürede yeni bir şube daha açmak ve bir dağıtım aracını daha almak için kurum, kuruluş ve bireylerin katkılarını bekliyor. Paylaşım Mutfağı’nın Lefkoşalıların birbirine yardımcı olma, el birliği ile hareket etme ve yardımlaşmasının güzel bir örneği olduğunu belirten LTB Başkanı Harmancı, "Unutmayalım ki paylaşmak el ele vermektir” mesajını verdi

banner974
Paylaşmak el ele vermektir

banner971

"Paylaşmak el ele vermektir"

7 LTB personelinin emeği ve özverili çalışması ile tarihi Bandabuliya’da hizmet veren Paylaşım Mutfağı, kısa sürede yeni bir şube daha açmak ve bir dağıtım aracını daha almak için kurum, kuruluş ve bireylerin katkılarını bekliyor. 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından 13 Mayıs 2016 tarihinde hizmet vermeye başlayan ve halen 129 kişiye günde bir öğün yemek sağlayan "Paylaşım Mutfağı", özverili çalışmaları ile Lefkoşalıların takdirini kazanmaya devam ediyor. Paylaşım Mutfağı'ndaki çalışmalar, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Mülteci Hakları Derneği ile iş birliği içerisinde yürütülmekte.

Belediye Pazarı'nda (Bandabuliya) hizmet veren Paylaşım Mutfağı'nda, endüstriyel mutfakta diyetisyenler ve gıda mühendisleri gözetiminde, son derece sağlıklı koşullarda hazırlanan yemekler, ihtiyaçlı bireylere düzenli olarak ulaştırılıyor.

Sosyal ve ekonomik mahrumiyetle mücadele çalışmalarına büyük önem veren, bu konudaki çalışmaları ile takdir toplayan LTB, şehirde yaşayan herkese karşı sorumluluk bilinciyle hareket ederek, kimlik kartı temelli olmayan hizmet anlayışını yaşama geçirdi.  Paylaşım Mutfağı'ndan tamamen ücretsiz olarak hizmet alan 129 ihtiyaç sahibinden 116’sının evine LTB’ye ait araçlarla her gün yemek servisi yapılırken, 13 ihtiyaç sahibi de yemeklerini kendileri gelip mutfaktan teslim alıyor.

Paylaşım Mutfağı ayrıca, günlük hizmetlerinin yanısıra, LTB ile iş birliği içerisinde ihtiyaçlı bireyler için düzenlenen etkinliklerde, her hafta LTB Yaşlılara Hizmet Birimi üyeleri için düzenlenen etkinlikler ile belli aralıklarla özel gereksinimli bireyler için yapılan aktivitelerde de hizmet veriyor.

HARMANCI: "SOSYAL VE EKONOMİK MAHRUMİYETLE MÜCADELE ANLAYIŞI"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Paylaşım Mutfağı’nın LTB için sembolik bir uygulama değil, sosyal ve ekonomik mahrumiyetle mücadele etme anlayışını benimsemiş ve hayata geçirmenin somut örneklerinden biri olduğunu söyledi.

“Eşitsizliklerimiz doğumdan itibaren bizimle birlikte; kimimiz gelir düzeyi yüksek bir ailede, kimimiz hayat mücadelesini en ağırından veren bir ailede dünyaya geliyor, kimimiz en iyi okullarda yabancı diliyle gurur veren bir konumda, kimimiz yabancı dil bilmediği için aşağılanır bir noktada olabiliyor, kimimiz bir kahveye 8 TL verirken, kimimiz 8 TL kazanmak için 8 saat emek veriyor" diyen Harmancı,  tam da bu yüzden paylaşmanın çok önemli olduğunu, Paylaşım Mutfağı'nın da bu açıdan kendileri açısından çok değerli olduğunu vurguladı.

Her konuşmasında 'sosyal adalet' diyen siyasetçilerin, erki eline aldıklarına sosyal adaletsizliğin getirdiği sonuçlara karşı adım atmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Harmancı, "Paylaşım Mutfağı’ndaki uygulamamız sosyal adaletsizliğin tamamen ortadan kaldırılması demek değil, ancak onunla mücadele edilmesi gerekliliğine dair atılmış önemli bir adımdır” dedi.

“PAYLAŞMAK EL ELE VERMEKTİR”

Paylaşım Mutfağı’nın Lefkoşalıların birbirine yardımcı olma, el birliği ile hareket etme ve yardımlaşmasının güzel bir örneği olduğunu ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Harmancı, “Hedefimiz şehirle ve şehrin yönetimi ile Lefkoşalıları yeniden barıştırmak, Lefkoşa’ya hak ettiği dinamizmi, enerjiyi, ruhu yeniden kazandırmaktır" dedi.

3 yıldır düzenlenen Maratona gösterilen ilgi ve elde edilen gelir ile önemli bir toplumsal ihtiyacın el birliği ile karşılanması, Kadın Sığınma Evi’nin kuruluşu ve idamesinde gösterilen duyarlılık ve iş birliği ile Paylaşım Mutfağı’nın kurulması ve hizmetlerine devam etmesindeki yardımlaşma ve dayanışmanın, şehir ve ülke için en büyük kazanımlardan olduğunun altını çizen Harmancı, "Birlikte hareket ederek, uzlaşarak, ortak aklı birlikte yaratarak, ne kadar olumlu şeylerin yapılabileceğinin örneklerini yaşıyoruz. Buradan katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek "Unutmayalım ki paylaşmak el ele vermektir” mesajını verdi.

PAYLAŞTIKÇA ARTAN MUTLULUK

Lefkoşa Türk Belediyesi Dış İlişkiler Birimi personeli Seden Tunççağ ile Halk Sağlığı Birimi Sorumlusu Ali Ecesoy, mutfakta üç personelin yemek pişiriminde, iki personelin yemeklerin ulaştırılmasında, 2 personelin de yönetimde yer aldığı bilgisini aktardı.

Mutağa, 57 işletmen maddi katkı, sekiz işletme gıda yardımı ve 46 duyarlı vatandaş ise hem maddi, hem de gıda katkısı yapmakta.

Tunççağ ile Ecesoy, yapılan bağışlar arttıkça, Paylaşım Mutfağı’nın hizmet verdiği ihtiyaçlı birey sahibi sayısını da artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

"YENİ BİR ŞUBE VE DAĞITIM ARACI"

Tunççağ, 2017-2018’de hizmet kapasitelerini 2 katına çıkarmayı ve Haspolat’ta ikinci bir şube ve yeni bir dağıtım aracı almayı hedeflediklerini ifade etti.

Tunççağ, Paylaşım Mutfağı’nda kullanılmak üzere gıda ve maddi yardım yapmak isteyenlerin kendilerine 0542 883 13 00 numaralı telefonda ulaşabileceklerini , “BAGIS” yazıp “1958’e SMS gönderilerek 5 TL’lik katkıda bulunulabileceğini söyledi. Ayrıca “ABONE” boşluk “PAYLASIM” yazıp miktar belirttikten sonra (örnek: ABONE PAYLASIM20) 4271’e SMS göndererek her ay düzenli katkı yapılabileceği de belirtildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.