banner913
banner932
banner1012

Karaman “KKTC, Kıbrıs Türkleri’nin hürriyet mücadelesinin eseridir”

banner1020

banner974
Karaman “KKTC, Kıbrıs Türkleri’nin hürriyet mücadelesinin eseridir”

banner971
Gazeteci-Yazar Züleyha Karaman, İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Türk Dünyasının 31. Yılı Semineri”ne konuşmacı olarak katıldı.
 
Yazılı açıklamasına göre Karaman, “Türk Dünyası’nın 31. Yılında Yapılanlar, Yapılmayanlar, Yapılamayanlar ve Bundan Sonrasında Yapılması Gereken Stratejik Hamleler” in  konuşulduğu seminerde yaptığı konuşmada 39’uncu yılını kutlamaya hazırlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türkleri’nin hürriyet mücadelesinin eseri olduğunu söyledi.
 
Türk devlet ve toplulukları arasındaki iş birliği ve diyaloğun geliştirilmesi yönündeki görüşlerini örneklerle paylaşan Karaman, Kıbrıs Türkleri’nin varoluş mücadelesi ile egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün tescili zeminine oturtulan Kıbrıs politikasını anlattı.
 
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı KKTC’nin tanınması çağrısına değinen Karaman, Kıbrıs Türklerinin haksız bir şekilde, yıllardır ambargolarla çevrelenmiş bir hayat yaşadığına dikkati çekti.
 
15 Kasım 1983 yılında kurulan KKTC’nin yakında 39’uncu yılını kutlayacağını anımsatan Züleyha Karaman,  “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Türklerinin hürriyet mücadelesinin eseridir. Bunca yıl yalnızlığa itilmek istendi. Bu yalnızlığı ancak kendi soydaşları sayesinde bertaraf edebilir. Yeni bir döneme girilen bu zamanda, kardeşlerinin desteği Kıbrıs Türkleri için daha da önemli” dedi.
 
-“Türk çınarı ulu ve köklü bir çınardır”
 
Züleyha Karaman, konuşmasında, “Türk çınarı ulu ve köklü bir çınardır. Meyvelerini dünyanın her yanından toplamak mümkündür. Uzun yıllar ayrı kalınmış olsa bile aynı çınarın köklü dalları olmanın bilinciyle gönüller, duygular ve verilen mücadele hep aynı. ‘Sen Türk olduğunu unutsan da düşmanın asla unutmaz’ diyen Elçibey’in bu sözlerini de kulağımıza küpe yapalım” diye konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.