banner913
banner932
banner1012

İskele şenlendi

banner1020

İskele Belediyesi’nin düzenlediği Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu

banner974
İskele şenlendi

banner971

İskele Belediyesi’nin bu yıl 4’sünü düzenlediği Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği açılış töreni ile başladı.
Tören, kortejin İskele Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın bulunduğu tören alanına varmasıyla birlikte başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi ile Yarköy Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Kıbrıs'ın Efeleri Zeybek Grubu da gösterilerini sundu.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İskele’de birçok farklı kültürün yaşadığını belirterek, ‘Biz insanlığı severiz yaratandan ötürü herkesi severiz herkesi bağrımıza basarız. Rengi ne olursa olsun yeter ki bize zarar vermesin, bizim devletimize bizim vatan yaptığımız bu topraklara zarar vermesin’ dedi. Töre, böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapan ve düzenleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile ekibine de teşekkür etti.



İskele’nin, kültürlerin buluşmasına “en uygun” bölgelerden biri olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, dünyanın birçok farklı noktasından gelen insanların bölgeyi vatan bilerek böylesi sosyal etkinlikleri zenginleştirildiklerini söyledi.
“Dili, dini, kültürü farklı da olsa, aynı havayı soluyan, bu topraklara kök salmış herkese hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise, “Etkinlik alanımızı nakış gibi işledik” dedi.



“Üç yıl pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğimizi, nihayet bugün gerçekleştiriyor olmak bizler için büyük mutluluk” diyen Sadıkoğlu, “Lakin bu yıl da ay yıldızlı bayrağımızın altında aynı havayı solumayı başaran kültürleri, İskele ’de buluşturmanın da haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Nitekim bizler dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmaksızın düzenlediğimiz bu etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm kültürlerimizi İskele’mizde buluşturmayı amaçladık” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.