banner913
banner932
banner1012

Alsancak’ta, “Doğayı Hisset Şöleni” düzenlendi

banner1020

banner974
Alsancak’ta, “Doğayı Hisset Şöleni” düzenlendi

banner971
Uyuşturucuyla Mücadele Haftası kapsamında, gençleri ve çocukları uyuşturucu ve bağımlılıktan uzak tutmak amacıyla, sportif ve sosyal etkinliklere yönlendirilmesinin önemine vurgu yapmak için, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde, Medi Foundation iş birliğinde ve Alsancak Belediyesi ev sahipliğinde, dün Alsancak’ta, “Doğayı Hisset Şöleni” düzenlendi.
Uyuşturucu ile Mücadele Haftası Kapsamında, geçtiğimiz yıl yapılamayan ve bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik, Alsancak Belediyesi Özgürlük Milli Parkında yer aldı.
Ekinlikte konuşan Medi Foundation Başkanı İsmet Medi, toplumun geleceği olan gençlerin bağımlılık ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak kalması için, sportif ve sosyal etkinliklere yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu. 
Yaşama Sporla Bağlan Derneği Başkanı Umut Madenoğlu da gençler ve çocukları uyuşturucu ve bağımlılıktan uzak tutmak bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenledikleri etkinliklere destek veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Başbakan Ersan Saner ve diğer yetkililere ve organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, komisyonun kurulduğu günden beri, “Çocuklara Sevgi Aşılıyoruz” projesiyle çocuklara ve gençleri uyuşturucu bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için, birçok sportif ve sosyal etkinlik düzenlediklerini kaydetti.
2 yıl önce Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile etkinliğin ilkini düzenlediklerini anımsatan Karaokçu, programın hazırlanmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.
ATASER
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser etkinliğin ikincisini düzenlemekten mutluluk duyduklarını ve organizasyonun sürekliliğini sağlamak için her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirterek, programa katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Ataser, yöneticiler olarak amaçlarının, çocuklar ve gençler arasında, bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık yaratmak, genç nesilleri sportif sosyal etkinliklerle bu tür kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu vurguladı.
Konuşmasında, Başbakan Ersan Saner’den de, Alsancak –Karşıyaka arasındaki yolun çift şeritli yola dönüştürülmesi için yapılan çalışmaların tamamlanmasını isteyen Ataser, Karaoğlanoğlu, Alsancak , Lapta ve Karşıyaka halkının  huzuru güvenliği  için bu yolun tamamlanmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.
SANER
Başbakan Ersan Saner’de etkinlikte yaptığı konuşmada, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sporun, doğayla iç içe olmanın doğayla entegre olarak yapılacak sportif faaliyetlerin insan yaşamı için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Bugün uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede gençlerin, sportif sosyal aktivitelere yönlendirilmesinin önemine vurgu yapan, “Doğayı Hisset” temasıyla, gerçekleşen etkinlikte verilecek mesajların, tüm adaya yayılacağına inanç belirten Saner, bu konuda ülke genelinde bir farkındalık yaratılması için tüm paydaşların elinden geleni yapacağını kaydetti. 
Saner, “Doğa hepimizi içinde barındırıyor ancak doğayı ancak sıkıntılı dönemlerde hatırlayabiliyoruz. Aslında, yaşamın temelini oluşturan doğa ve çevreyi, her gün düşünmeli ve doğaya sürekli saygılı davranmalıyız” diye konuştu.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’yla birçok aktiviteye imza attıklarını bunlardan birinin de 2017’de ülkede bir ilk olan yerli oyuncularla, “Karanlığın Gölgesi” adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi olduğunu anımsatan Saner, çocukların gençlerin ve ülkenin geleceğinin kararmaması için, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede konusunda kararlılıkla mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.
Siyasi yaşamından önce birçok dernekte ve iki spor kulübünde başkanlık yaptığını Cumhurbaşkanı Tatar’ın da aynı dönemde bir kulübün başkanlığını üstlendiğini anımsatan Saner, amacın gençlerin yetişirken, güç ve enerjilerini spor aktivitelerine harcayarak, kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
Uyuşturucu ile mücadelede başarılı olunmaması halinde, maddi boyutu yanında, gençlerin manevi olarak da büyük sorunlar ve baskılar yaşayacağını kaydeden Saner, gençlerden eğitimleri konusunda öğretmenlerine güvenmelerini, eğitim çalışmaları dışında, sporla sosyal aktivitelerle uğraşarak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve böylece gelecek nesillere çok daha güzel bir KKTC bırakmalarını istedi.
Konuşmasında, Alsancak–Karşıyaka arasındaki yol çalışmasına değinerek, 7 yıl önce temellerini attıkları yolu, yeniden devraldıklarını, bu yolla ilgili sıkıntının, bölge halkı yanında hükümetin de ülkenin de sıkıntısı olduğunu dile getiren Saner, yolun tamamlanması için gerekenin yapılacağını ifade etti.
Başbakan Saner, GAÜ’den sağlık bakanlığına devredilen hastaneyle ilgili i olarak da en kısa sürede ihaleye çıkılacağını ve Girne bölgesine yeni bir hastane kazandırılacağını dile getirdi.
TATAR
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinliğin büyük anlam taşıdığına vurgu yaparak, organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan herkesi kutladı.
Yaşadığımız ülkenin güzelliklerinin ve değerinin bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Tatar, bu topraklarda yaşayan herkesin, tüm yöneticilerin her bir bireyin KKTC’nin , ülkede yaşayan gençlerin , çocukların geleceği için birlikte uğraş verdiğini kaydetti.
Başbakanlığı döneminde birlikte çalıma fırsatı bulduğu Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve ekibini, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda gençleri ülke insanını, çocukları bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirildiği etkinliklerden dolayı kutlayan Tatar, gençler, çocuklara ailelerine, sigaradan da uzak durmaları çağrısında bulundu.
Pandemi döneminde, sağlığın her şeyden daha önemli olduğu gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Sağlığımız yerinde olursa yaşama daha iyi bağlanabiliriz  daha  üretken  olabiliriz, çocuklarımızla daha fazla refah mutluluk ve güzellikler bulabiliriz” diye konuştu.
Etkinliğe kaktı koyan sportif ve sosyal alanda faaliyet gösteren derneklere, çocukların yetiştirilmesi konusunda yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Tatar, KKTC adına, dış ülkelerde uluslararası etkinliklere katılan genç ve minik sporcuların, önemli başarılar göstererek şampiyonluklar kazanmasının büyük gurur olduğunu vurgulayarak, sporcular ve eğitmenlerini kutladı.
Brüksel temaslarına da değinen Tatar, “Dün Brüksel’den geldim. Orada KKTC ve halkının bekası ve geleceği   için verdiğimiz mücadele için sizler adına konuşmalar yaptım ve Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğunu bunlardan birinin Kıbrıs Türk halkı olduğunu, Kıbrıs Türk halkının devletinin de KKTC olduğunu, bizim arkamızda Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ve dolayısıyla hep birlikte, bu topraklarda, bu vatanda güzellikler içinde refah ve huzur içinde yaşama azminde olduğumuzun mesajını tekrardan dünyaya   vermiş olmanın mutluluğu içindeyim. Bunu bu çocukların, bu gençlerin geleceği için bu mücadeleyi hep birlikte sürdürmek zorundayız” diye konuştu.
Alsancak–Karşıyaka arasındaki yol çalışmasının, Kendisinin maliye bakanı Başbakan Saner’in Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde başlatıldığını anımsatarak, yolun en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Tatar, kısa süre sonra Barış Harekatının 47’nci yıl dönümünün kutlanacağını da anımsattı.
Etkinlikte daha sonra, Avrupa 2.’cisi olan KKTC Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Milli Sporcuları, tören alanına iniş gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz günlerde IFBB Dünya Fitness şampiyonu olan Nev Fitness sporcuları ve antrenörleri Neval Çelebioğlu Akgürgen, Avrupa 2.’ncisi olan KKTC Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Milli Sporcularına, madalyaları, etkinliğe katılan protokole anı plaketleri ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri sunuldu.
Etkinlikte daha sonra,  Nev Fitnes sporcularının gösterisi, Okçuluk ile atış alanında tanıtım ve atış eğitimleri, Uçurtma Şenliği, Alsancak Park Ormanı’nda  çocuklara yönelik Ödüllü Hazine Avı Yarışması, “Çocuklara Sevgi Aşılıyoruz” sloganı ile Halat, ip atlama, yakan top, çuval yarışı, lingiri, yumurta taşımayarışmaları, KKTC KEMPO Savunma Sporları Federasyonu sporcularının gösteri maçları, Aerobik Kango Sporu’nun tanıtımı ve gösterisi, Survivor Parkuru’nda çocuklara yönelik yarışmalar Kryo Show, Mini Disco etkinliği , ödül  töreni yer aldı.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.