banner913
banner932
banner1012

35. Halkbilimi Sempozyumu yarın yapılıyor

banner1020

banner974
35. Halkbilimi Sempozyumu yarın yapılıyor

banner971
Ülkemizin en eski ve en köklü derneği Halk Sanatları Vakfı (HASDER) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Halkbilimi Sempozyumu, 25 Ekim Salı gecesi gerçekleştiriliyor. 35. Halkbilimi Sempozyumu hakkında; HASDER Vakıf Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 35. Halkbilimi Sempozyumu, 25 Ekim Salı günü saat 19.30’da LTB Merkez Lefkoşa tesisinde bulunan Konferans Salonu’nda yer alacak. Pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen sempozyumda, ülkemizin çok değerli araştırmacıları ve akademisyenleri bildiriler sunacaklar.
Sempozyumda ;Ahmet Erdengiz, “Kıbrıs Türklerinin Kökeni; Yeniden Bir Değerlendirme”, Aytaç Çağın, “Başlangıcından Bugüne Kıbrıs’ta Halk Oyunları, Araştırmalar ve Sonuçları”, Dr.Cemay Onalt Müezzin, “Kıbrıs Havaları Derneği Repertuarında Yer Alan, İki Dilli Kıbrıs Türkülerinde Sosyal ve Kültürel Unsurlar”, Yakın Doğu Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyeleri  Doç. Dr. Mustafa Yeniasır ve Doç. Dr. Burak Gökbulut, “KKTC’de Çalışan Müze Görevlilerinin Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurlarının Korunup Aktarılmasına İlişkin Bilgi ve Görüşler” ve YDÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı  Prof. Dr. Şevket Öznur da “Türk ve Rum Masallarındaki Benzerlik ve Farklılıklar” konularında bildiri sunacak.
HASDER, sempozyumlarla geçmişten günümüze toplumun yaşadığı tüm folklorik, kültürel, toplumsal süreçleri farklı bakış açılarına sahip uzman, sanatçı ve bilim insanlarıyla enine boyuna tartışmak, varsa sorunları tespit etmek ve çözüm olanaklarını tartıştırmayı amaçlıyor. Vakıf Yönetim Kurulu, sempozyumun halka açık olduğunu duyururken, Sempozyum’da sunulan bildiriler ülkenin en köklü ve en eski HASDER’in “Halkbilimi Dergisi”nde de yayımlanacak.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.