banner913
banner932
banner1012

Ülkeler IMF'nin kapısına dayandı

banner1020

IMF Baş Ekonomisti Gita Gopinath, Koronavirüs salgını için yardım isteyen ülke sayısını 100 olarak duyurdu. IMF salgınla mücadele için üyelerine 1 trilyon dolar kredi verileceğini açıkladı.

banner974
Ülkeler IMF'nin kapısına dayandı

banner971

IMF Baş Ekonomisti Gita Gopinath, IMF’in Koronavirüs salgını ile başa çıkılmasında üyelerine yardım için 1 trilyon dolar gibi “oldukça önemli” miktarda bir kredi kapasitesi ortaya koyduğunu, ancak kalkınmakta olan ülkelerin karşı karşıya kaldıkları krizin büyüklüğünün IMF’in daha fazla kaynağa ihtiyaç duymasına yol açabileceğini bildirdi.

IMF’nin 189 üyesinden 100’ünün Koronavirüs salgınının yayılmasının yavaşlatılması ve ekonomik etkilerinin hafifletilmesi için IMF’ten yardım istediğini belirten Gopinath, başvuran ülkelerin yarısının düşük gelirli ülkeler olduğunu vurguladı.

Gopinatn, “Bizim görüşümüze göre IMF’in 1 trilyon dolar kapasitesi kriz ile mücadele etmek için oldukça yüksek bir miktar. Elbette, işler daha kötüye gidebilir, ne olacağını görmemiz gerekli” diye konuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.