banner913
banner932
banner1012

TUTDER’in ara emri başvurusuna yargı onayı

banner1020

Emirname ile haksız rekabet yaratıp tüketiciden fazladan ücret almak isteyen hükümete ara emri freni!!

banner974
TUTDER’in ara emri başvurusuna yargı onayı

banner971
Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER) Ara Emri başvurusu YİM tarafından onaylandı.
Hükümetin 20 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlayarak uygulamaya koyduğu  Emirname’ye Yüksek İdare Mahkemesi “dur” dedi
TUTDER  Hükümetin yayınlamış olduğu  Emirname ile  hem haksız rekabet yaratılmakta olduğunu  hem de kişilerin giderlerine yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek YİM’e yürütmeyi durdurmak için başvurmuştu.
TUTDER iddianamesinde, söz konusu Emirnamenin yürürlüğe girmesi halinde   AB-EFTA-TC’den ithal edilecek olan torbalar ve çantalar ile III. Ülkelerden ithal edilecek olan torbalar ve çantalar için ödenmesi talep edilen rakamların fahiş olacağını ve söz konusu emirname ile yaratılan haksız rekabetin, 26/1978 sayılı Fiyat İstikrar Fonu Yasasına da aykırı olduğunu belirtmişti.
Yüksek İdare Mahkemesi  bugün verdiği Ara Emri kararı ile çöp torbalarına getirilen fiyat artışlarını durdururken bir sonraki duruşma tarihini de 12/07/2021 olarak belirledi.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz TUTDER Başkanı Bertan Özberkman, yargının kararından memnun olduklarını ve ülkemizde oluşturulmaya çalışılan haksız rekabet ortamlarına karşı mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi.
Özberkman TUTDER olarak yerel üreticilerin her zaman yanında olduklarını ancak yerel ranta karşı da mücadele etmeyi kamu yararı olarak görmeye devam edeceklerini, adil olmayan uygulamalara karşı haklarını gerek önümüzdeki günlerde başlatmayı tasarladıkları bilgilendirme kampanyaları gerekse yasal yollardan savunmaya devam edeceklerini kaydetti.
TUTDER Başkanı Özberkman, gerek pandemi gerekse dövizdeki artışlar nedeni ile zora giren esnafın üzerine daha fazla mali külfet getiren her türlü uygulamaya karşı duracaklarını belirterek sözlerini tamamladı. LHA
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.