banner913
banner932
banner1012

Türk-Sen: Asgari ücret acilen belirlenmeli

banner1020

Türk-Sen, asgari ücretin acilen günün koşullarına uygun olarak belirlenmesini istedi

banner974
Türk-Sen: Asgari ücret acilen belirlenmeli

banner971
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Arslan Bıçaklı asgari ücretlinin açlığa mahkum edildiğini, en kısa zamanda yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.
Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Son dönemlerde sürekli olarak bütün tüketim maddelerine yapılan zamlarla çalışanların, özellikle asgari ücret alarak, yaşamını sürdürmeye çalışanlar tamamen açlığa mahkum edilmiştir. Bu nedenlerden dolayı dört kişilik bir ailenin açlık sınırının altında kalan 8600 TL ile yaşamlarını insanca sürdürmeleri mümkün değildir. Çok  ivedi olarak Asgari Ücret Komisyonu toplanarak yeni asgari ücreti günün koşullarına uygun olarak belirlemeli ve uygulamaya koymalıdır. yapılacak olan artış en az bir yıllık gerçek Enflasyon dikkate alınarak yapılmalı ve Asgari ücretlilerin kayıp olan alım güçleri giderilmelidir.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.