banner913
banner932
banner1012

Turizm sektörüne sosyal güvenlik desteği için önerge hazırlandı

banner1020

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan önergede Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü’nde yapılan değişiklik ile turizm sektöründe faaliyet gösteren oteller ile turizm ve seyahat acentelerinde çalışan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşları için yatırılması zorunlu olan sosyal sigorta ve sosyal güvenlik primlerinin işveren katkı payları ile İhtiyat Sandığı depozitlerinin tamamı kadar 6 ay süreyle destek verilecek

banner974
Turizm sektörüne sosyal güvenlik desteği için önerge hazırlandı

banner971
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, turizm sektöründe faaliyet gösteren oteller ile turizm ve seyahat acentelerine 6 ay süreyle sosyal güvenlik desteği verilmesi için Bakanlar Kurulu’na önerge sunacağını duyurdu.
Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü’nde yapılan değişiklik ile turizm sektöründe faaliyet gösteren oteller ile turizm ve seyahat acentelerinde çalışan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşları için yatırılması zorunlu olan sosyal sigorta ve sosyal güvenlik primlerinin işveren katkı payları ile İhtiyat Sandığı depozitlerinin tamamı kadar 6 ay süreyle destek verilecek.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, prim desteği uygulaması, Bakanlar Kurulu onayının ardından yürürlüğe girecek. 
Destek ödemeleri ile ilgi detaylı bilgiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacak.
Yapılacak yasal değişiklikle, pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerden olan turizm sektöründe, yerel İşgücü istihdamının teşvik edilmesi ve ilgili işyerlerinin ekonomik açıdan desteklenmesi hedefleniyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.