banner913
banner932
banner1012

‘Seyyar’ araç satışı türedi!

banner1020

banner974
‘Seyyar’ araç satışı türedi!

banner971
Ülkede ‘seyyar’ araç satışı türedi. Bazı bölgelerde cadde üzerlerinde Japonya’dan ithal edilmiş plakasız ya da ikinci el plakalı araçların satılmaya çalışıldığı görüldü.
Özellikle Lefkoşa’da bazı bölgelerde bu tür araç satışlarının son dönemde artması dikkat çekti.
Yarim Çemberi ve Kızılbaş çemberi arasındaki bölgede park edilmiş şekilde duran plakasız bir araç, üzerine telefon numarası yazılarak satılığa çıkarıldı.
Yönetmeliğe göre, ülkede arabaların yol ve kaldırım gibi yerlere park edilip satış yapılması yasak. Ancak bu yasağa uymayanlar yetki belgesi olmadan kayıt dışı bir şekilde oto galericilik işi yapıyor, haksız kazanç sağlıyor.
İkinci el arabalarını teşhir edenler, yollarda ve kaldırımlarda çirkin görüntü yaratırken, bu konuda hiçbir mercinin denetim yapmaması ve cezai işlem uygulamaması da tepki çekiyor.
Bu konudan ülkedeki oto galericileri de oldukça rahatsız. Devlete düzenli şekilde vergisini verip istihdama katkı sağlayan oto galericiler, yollardaki bu kayıt dışı araç satışı yapılmasının haksız rekabete yol açtığını vurguluyor ve bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.