banner913
banner932
banner1012

“Kuzey Kıbrıs’ın Dijital Dönüşümü Fintek Zirvesi” tanıtıldı

banner1020

banner974
“Kuzey Kıbrıs’ın Dijital Dönüşümü Fintek Zirvesi” tanıtıldı

banner971

 Kıbrıs Girişimcilik ve Teknoloji Yatırım Derneği, KKTC Girişimcilik İnisiyatifi, “Kuzey Kıbrıs’ın Dijital Dönüşümü Fintek Zirvesi”ne ilişkin düzenlediği basın toplantısında dernek ve zirvenin tanıtımı yapıldı..

Toplantıda Temel Üngör, derneğin amacını ve çalışmalarını anlattı.. Pandemiden dolayı bazı sektörlerin durduğunu anımsatan Üngör, bir yandan da bu duraksamadan dolayı teknolojinin başka kısımlarının hayatımıza girdiğini belirtti. Üngör konuşmasında, “KKTC’de dijitalleşme alanında çığır açmamız gerekiyor” vurgusu yaptı..

Üngör, amaçlarının adanın demografik, coğrafi yapısı ve politik durumuna uygun yeni bir ekosistem modeli oluşturmak olduğunu belirtti. Üngör, ada ekonomisini inovatif girişimciliğe yönlendirerek katma değeri yüksek hizmet ve ürünlerin geliştirilebilmesine zemin hazırlamak istediklerini de kaydetti.

Toplantıda konuşan  Ahmet Bilgen de, dijitalleşme konusunda Türkiye’deki benzer uygulamaların KKTC’de de olması için çalışma yaptıklarını söyledi.  Bilgen özellikle teknoloji odaklı şirketlere, bürokratik destek verilmesini istediklerini söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.