banner913
banner932
banner1012

Kooperatiflerden alınan krediler 6 ay ertelenebilecek

banner1020

banner974
Kooperatiflerden alınan krediler 6 ay ertelenebilecek

banner971

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kooperatiflerden alınan krediler için 6 ay taksit erteleme seçeneğinin yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Ataoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren kredi, kalkınma ve tasarruf kooperatiflerinden çekilen kredilerin taksitlerinin 6 ay ötelenmesi için hazırlanan Yasa Gücünde Kararname’nin Bakanlar Kurulundan geçtiğini ve yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kararın, vatandaşların Covid-19 nedeniyle yaşadığı ekonomik zorlukların dikkate alındığını belirten Ataoğlu, taksit öteleme imkânından faydalanabilmek için ilgili kooperatife başvuruda bulunmak gerektiğini ifade etti.

Ataoğlu, kredilerin orijinal vadesi değişmeden 6 aya kadar taksit ertelemesi yaptırılabileceğini, faiz oranında bir artış olmayacağını ve ek bir ücret alınmayacağını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.