banner913
banner932
banner1012

Kamacıoğlu: Çalışanın teminat yatırımına ve çalışma izni kabusuna son vereceğiz!

banner1020

banner974
Kamacıoğlu: Çalışanın teminat yatırımına ve çalışma izni kabusuna son vereceğiz!

banner971
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanlığı’na aday olan Ali Kamacıoğlu ve ekibi  ada genelinde bulunan Sanayi Bölgeleri’nde incelemelerini sürdürdü, esnaf ile sohbet etti. Kamacıoğu, Sanayicilerin yaşamakta olduğu başlıca sorunlara çözüm getirmek için önerilerinin hazır olduğunu ifade etti. 
Kamacıoğlu’nun açıklamaları şöyle çalışan teminat yatırımına son vereceğiz.  Çalışma izniyle ülkemize gelen çalışanlar için bankalardan istenilen ve sanayicilerimizin üstünde çok büyük bir yük olan teminat mektupları sonlandırılacak. Çalışma izni kabusunun  son bulması için kararlılıkla çalışacağız . Çağdaş bir sanayi odası için sanayicilerimizin bürokraside oluşan işlemlerinin azaltılmasını hedefliyoruz. Çalışma izinleri oda bünyesinde oluşturulacak bir birim tarafından yapılacak ve sanayicinin çalışma izin çıkarma kâbusu sona erecek.
Yurtiçi ve yurtdışı paydaşlarımız ile güçlü ilişkiler ve işbirlikleri kuracağız. Yurtiçi ve yurtdışı paydaşlarımızla daha iyi bir iş birlikteliği kurarak, sanayimizin gelişmesi için çalışmalarımızı hızlandırıp, bölgesel sanayilerimizin kendi kendine yetebilen modellerle yönetilmesini sağlayacağız. Karar vericilere mevzuat oluşumu ve uygulamalarında katkıda bulunarak sanayi altyapısı ve iklimini pozitif yönlendireceğiz.
Sanayi bölgelerinin düzenlenmesi konusunda kararlıyız. Sanayi bölgelerinin temizlenmesi, alt yapı sorunlarının giderilmesi ile sanayicimizin çalışma verimliliklerini artıracağız. Kendi temizlik hizmetlerimizi kendimiz yapabilmeliyiz. Oluşan lokal sorunların kendi içinde çözülmesini hızlandıracağız. Kontrollü giriş ve çıkışları olan sanayi sistemini her sanayi bölgesinde yapmak istiyoruz.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.