banner913
banner932
banner1012

“İşsizlik ödeneklerine el konulması yasal değil”

banner1020

Türk-Sen, hükümetin işçilerin işsizlik ödeneklerine el koymasının gayrı yasal bir uygulama olduğunu vurguladı

banner974
“İşsizlik ödeneklerine el konulması yasal değil”

banner971

Türk-Sen, hükümetin işçilerin işsizlik ödeneklerine el koymasının gayrı yasal bir uygulama olduğunu savunarak bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.
Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, yıllarca emeklerin karşılığı olan ücretlerinden kesinti yapılarak yasa gereği sosyal sigortalar dairesine yatırım yapan işçilerin aynı yasaya bağlı olarak işsiz kaldıkları dönemde Sosyal Sigortalar dairesinden işsizlik ödeneği almalarının işçilerin yasal hakkı olduğunu hatırlattı.
“Virüs nedeniyle sıkıntı yaşanan bu günlerde Hükümet edenler her zaman olduğu gibi yine gayri yasal olarak yasal olmayan kararlar almak sureti ile işçilerin işsizlik ödeneklerine el koyarak alacaklarını düşmek istemektedirler” diyen Bıçaklı, yapılan bu gayri yasal uygulamayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.