banner913
banner932
banner1012

HAK-SEN'den asgari ücret çağrısı

banner1020

HAK-SEN Başkanı Türkmen, asgari ücretin geçmiş yıl kayıpları ve dövizde meydana gelen artışa endeksli fiyat dalgalanmaları da dikkate alınarak ivedilikle belirlenmesini, asgari ücretin sadece ve sadece yeni başlayan çalışanlara uygulanmasını, işte belli bir süre çalışma süresini tamamlayanlara asgari ücretin üzerinde ödeme rakamları belirlenmesi için gerekli yasal düzenleme yapılmasını talep etti

banner974
HAK-SEN'den asgari ücret çağrısı

banner971

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN), asgari ücretin tespiti için yasal prosedürün bir an önce başlatılmasını talep etti.
HAK-SEN Başkanı İzzet Türkmen yaptığı yazılı açıklamada,  Türkiye’deki asgari ücrete yüzde 14,2 artış yapıldığını belirterek, aynı para birimi kullanılan KKTC’de ek maliyet ve yerel enflasyon nedeniyle  hayat pahalılığının 16,19 oranı ile daha da fazla olduğunu hatırlattı.
Türkmen, asgari ücretin geçmiş yıl kayıpları ve dövizde meydana gelen artışa endeksli fiyat dalgalanmaları da dikkate alınarak ivedilikle belirlenmesini, asgari ücretin sadece ve sadece yeni başlayan çalışanlara uygulanmasını, işte belli bir süre çalışma süresini tamamlayanlara asgari ücretin üzerinde ödeme rakamları belirlenmesi için gerekli yasal düzenleme yapılmasını yeni kurulacak ve mevcut hükümetlerden talep ettiklerini kaydetti.
Türkmen, “HAKSEN asgari ücret artışını bekleyen binlerce emekçinin bu beklentisinin siyasetin gölgesinde bırakılarak ötelenmesini yasaların gereğinin göz ardı edilerek ihmal edilmesini kabul edilemez bulmaktadır” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.