banner913
banner932
banner1012

Elektrik ucuzlayabilir

banner1020

Bakan Taçoy, Elektrik Kurumu’nda tedbir paketi açıklayacaklarını belirterek, “Bir miktar gelirden vazgeçmeye hazırız. Aylık 6 milyon TL’yi kurumun gözden çıkarabileceği noktasında hesap yaptım” dedi

banner974
Elektrik ucuzlayabilir

banner971

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda çalışmaların devam ettiğini, bir tedbir paketi açıklayacaklarını belirterek, bu süreçte bir miktar gelirden vazgeçmeye hazır olduklarını ifade etti.

“Ben, ödeme yapanlarda, tezgahta bir indirim yapılması gerektiğini düşünüyorum” diyen Hasan Taçoy, “Yaklaşık, aylık 6 milyon TL bir parayı kurumun gözden çıkarabileceği noktasında hesap yaptım. Kurum da bu rakam üzerinde devam ediyor. Tabii bir taraftan da döviz artıyor. Fuel Oil’in fiyatı azalıyor ama, biz bu alımları aylar önce yaptık, depoladık” ifadelerini kullandı.

Kıb-Tek’in bir yıldır zam yapmadığına dikkat çeken Taçoy, “Ama şimdi olağanüstü bir durum var ve ben ısrarla halka da olağanüstü bir tedbirle yaklaşmak isterim. Ben çalışmalarımı yapıp, Başbakan’a sunacağım. Bunu Bakanlar Kurulu kararı haline getireceğim. Gerekirse, muhalefetle de görüşeceğim. Bu bütünlüğü sağlamak gerekiyor. İnsanlık adına bir çaba ortaya koymamız gerekiyor” dedi.

Kıbrıs Türk halkının yaşantısının daha iyi olması için iyisi ne ise, onu yeniden dizayn edeceklerini vurgulayan Taçoy şöyle devam etti:

“Bu sürede, gündüz elektrik fiyatı düşük. 17- 22 arası yüksek. Dolayısı ile bu saatlere dikkat etmeye devam edelim. Tasarruf tedbirlerine sonuna kadar devam etmemiz gerekiyor. Saat 22.00’sonrası, 17.00’den öncesine dikkat etmek ve tasarrufa yönelmek son derece önemli.”

27 Mart’a kadarki süre için tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Taçoy, ekonomiye yönelik, oluşacak zararlarla ilgili rakamları belirlediklerini, hayatı normalleştirme ve ekonomiyi ayağa kaldırmanın 30 Mart sonrasına kaldığını söyledi. Taçoy, “Şimdi tecrit devam edecek” dedi.

 “Kişinin ekonomik olarak da yaşamına devam edebilmesi için en iyisini yapacağız, ama eldeki imkanlarla” diyen Hasan Taçoy, “Kriz bu ay biterse, daha rahat olacağız. 3 ay sonra bitecekse, ona da hazırız. Süreç uzadıkça, imkanlarımız da zayıflayacaktır. Ama kısa vadede yapacaklarımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İş yerleri açık olanların normal olmasa da bir gelirinin olduğunu, kısa vadede sosyal dengeyi bozmayacak bir yaşamı devam ettirmesi için her kesimi düşünmek zorunda olduklarını anlatan Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, “Bu çalışmaları yaparken, ülkede çalışma izni ile bulunan Türkiye ve diğer ülke vatandaşlarını da düşünüyoruz. Sektör temsilcilerinin bu noktada, çalışanını adada tutup tutmak istemediği de bizim için kriter. Yasamız, üçüncü ülke vatandaşlarına işsizlik ödeneğini öngörmüyor. Hepsini bu olağanüstü durumda düşüneceğiz. Ama öncelik, kimseyi de yok saymadan kendi vatandaşımızdan başlayacak” dedi. 

Kısa vadede KKTC sınırı içerisindeki hayat için elzem olan işleri hesaplamakta olduklarını ifade eden Hasan Taçoy, 250 bin küçük baş hayvan bulunduğunu, bunun turizm ve eğitim tam kapasite çalıştığında yetecek bir rakam olmadığını ancak bunların hayatımızdan çıktığını ve ihtiyacın düştüğünü vurguladı.

“Şimdi bu sayı üzerinde bir hesaplama yaparak hayatı yeniden dizayn edeceğiz” diyen Taçoy, “Biz her zaman büyüğe oynayacağız…Üretimde, ekonomide kanser olan bazı vakaları da kazıyıp atacağız” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.