banner913
banner932
banner1012

Çekler için ikinci ibraz süresi 27 güne çıkartıldı

banner1020

Yetersiz bakiye-tekrar ibraz mührü basılmış ve veya ilk ibrazı yapılacak çekler için ikinci ibraz süresinin 27 güne çıkarılması kararlaştırıldı

banner974
Çekler için ikinci ibraz süresi 27 güne çıkartıldı

banner971

 
Hükümet kovid-19 salgını ile mücadele nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilmesi üzerine ekonomi dünyasında yaşanan sıkıntıların aşılması için yaptığı çalışmaları dün de sürüdü.
Başbakan Ersan Saner başkanlığında dün yapılan toplantıda yetersiz bakiye-tekrar ibraz mührü basılmış ve veya ilk ibrazı yapılacak çekler için ikinci ibraz süresinin 27 güne çıkarılması kararlaştırıldı.
Toplantıda ayrıca, işveren prim desteğinden yararlanabilmek için 15 Şubat’ta yapılması gereken Sosyal Sigorta prim ödemelerinin 18 Şubat’a kadar ötelenmesi de karara bağlandı.
Söz konusu toplantıda şu kararlar alındı:
1-Poliçeler Yasası uyarınca “yetersiz bakiye-tekrar ibraz edilmesi’’ mührü basılmış ve/veya ilk ibrazı yapılacak çekler için daha önce 15 iş günü olup, 22 iş gününe çıkarılmış olan ikinci ibraz süresi 27 iş gününe çıkarılacaktır. Bu uygulamadan karşılıksız mührü basılmamış tüm çekler yararlanacaktır.
2- 15-26 Şubat 2021 tarihleri arasında(her iki tarih de dahil )ibraz edilecek çeklere ‘’yetersiz bakiye tekrar ibraz edilmesi’’ mührü yerine geçecek olan COVİD-19 mührü basılacaktır.
3-Bankalardaki kredilerin yapılandırılması için düzenlenecek sözleşmelerden 2021 yılı sonuna kadar pul vergisi alınmayacaktır.
4- İşveren prim desteğinden yararlanabilmek için 15 Şubat 2021 tarihinde yapılması gereken Sosyal Sigorta Prim Ödemeleri  18 Şubat 2021 tarihine ötelenmiştir.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.